2016, SCHIMBARI MAJORE ALE SISTEMULUI DE IMPOZITARE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Noul sistem de impozitare urmareste printre altele si combaterea metodelor prin care statul este fentat de catre cetatenii care nu declara corect situatia bunurilor pe care le detin. Indiferent de varianta folosita fie prin nedeclararea bunurilor fie declararea parţială a acestora, cetatenii care recurg la acestea vor plati impozite mai mari, sanctiunile prevazute de acest nou sistem de impozitare fiind mai mari decat neplata in sine.
Anul 2016 a adus schimbări majore la sistemul de impozitare, iar una dintre cele mai importante este legată de sumele de plătit. Aceste schimbări s-au simţit şi în cazul dobânzilor şi penalităţilor pentru întârzierea la plata taxelor. Potrivit noului Cod de Procedură Fiscală, de anul acesta se face distincţia între contribuabilii care nu au plătit şi cei care au încercat să înşele statul, aceştia din urmă fiind mult mai aspru sancţionaţi.
Dobânda de întârziere a scăzut, anul acesta, de la 10,95% pe an, la 7,3% pe an. Penalitatea de întârziere are, de anul acesta, un cuantum de 3,65% pe an, comparativ cu 7,3%, cât era anul trecut. Aceste valori par infime pe lângă sancţiunile pe care le au de plătit contribuabilii care încearcă să păcălească statul prin a nu plăti deloc sau a plăti doar parţial impozitele datorate. Dacă asemenea nereguli sunt descoperite de inspectorii fiscali, atunci contribuabilii vor fi sancţionaţi cu 40,15%. Această tehnică de descurajare a evaziunii fiscale a stârnit controverse, în rândul specialiştilor.
"România nu este ţara în care un asemenea sistem să poată funcţiona în parametri optimi. La noi, problemele vin nu doar din partea contribuabililor, ci în aceeaşi măsură, din partea sistemului. Am asistat, de-a lungul timpului, la nenumărate situaţii în care contribuabilii au fost sancţionaţi din cauza unor erori de calcul. Legislaţia este deschisă intepretării, iar o asemenea metodologie poate conduce la aplicarea abuzivă a penalităţilor”, explică expertul în fiscalitate, Mihaela Tohan
Conştiente de această situaţie, autorităţile au prevăzut în lege faptul că vor fi scutiţi de penalitate contribuabilii a căror culpă reiese în urma în urma interpretării unor documente publice precum circulare, instrucţiuni, îndrumări metodologice. Astfel, din această lună, oricine are o datorie fiscală va fi sancţionat începând cu ziua imediat viitoare scadenţei şi până la data achitării datoriei. Pentru unii datornici, există posibilitatea reducerii penalităţii cu până la 75%.

stirea integral aici

 

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus