A ÎNCEPUT PROGRAMUL "A DOUA CASĂ"

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Intrarea în vigoare a Ordinului nr.1119/2015, emis de Ministerul Finanţelor Publice, publicat în Monitorul Oficial în data de 28.09.2015, care reglementează programul Prima Casă, da startul posibilitatii achizitiei de catre toti beneficarii fostului program a unor locuinte mai mari si chiar mai scumpe.

NGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii) informează despre recentele modificări şi completări aduse programului „Prima Casă”, prin intrarea în vigoare a Ordinului nr.1119/2015, emis de Ministerul Finanţelor Publice, publicat în Monitorul Oficial în data de 28.09.2015. 

Astfel, următoarele facilităţi suplimentare oferite beneficiarilor au devenit operaţionale:  

  • Beneficiarii programului vor avea  posibilitatea achiziţionării unei noi locuinţe în cadrul Programului Prima Casă, cu suprafaţă utilă mai mare sau cu o valoare mai mare decât locuinţa achiziţionată /construită iniţial prin program, cu condiţia ca locuinţa achiziţionată sau construită iniţial să fie înstrainată prin vanzare-cumpărare cel mai târziu până la data încheierii contractului de vânzare –cumpărare a noii locuinţe, iar creditul acordat iniţial în cadrul Programului să fie lichidat până la data încheierii contractului de vanzare-cumparare a noii locuinţe, care va beneficia de garanţia statului în această nouă etapă a Programului.
  • Plafoanele anuale de garantare vor fi gestionate în sistem revolving, astfel încât se va asigura continuitatea programului. Sumele eliberate ca urmare a rambursărilor creditelor acordate în cadrul Programului la scadenţă sau anticipat, precum şi ca urmare a lichidării creditelor acordate iniţial pentru a achiziţiona/construi o nouă locuinţă în cadrul Programului,  vor reîntregi plafonul total al garanţiilor şi se vor utiliza de către finanţatori pentru acordarea de noi garanţii.
  • Majorarea perioadei de executare a garanţiilor şi implicit a perioadei în care beneficiarii vor putea plăti ratele restante. Plata garanţiei acordate în cadrul programului, se va efectua în maximum 90 de zile de la formularea cererii de plată şi nu în maximum 90 de zile de restanţă.
  • A fost detaliată modalitatea în care finanţatorii pot renunţa la cererile de plată, precum şi  posibilitatea repunerii beneficiarului în drepturile şi obligaţiile aferente contractelor de credit şi de garantare, după ce plata garanţiei a fost efectuată. Retragerea cererii de plată se poate efectua până în penultima zi de efectuare a plăţii valorii de executare a garanţiei de către Ministerul Finaţelor Publice, beneficiarul putând recurge o singură dată la această facilitate.
  • A fost reglementată situaţia de preluare/cedare a locuinţei şi a finanţării garantate, respectiv situaţia în care soţia sau soţul preia sau cedează dreptul de proprietate dobândit prin achiziţionarea/construirea unei locuinţe în cadrul programului, ca urmare a adoptării regimului matrimonial al separaţiei de bunuri, prin convenţie matrimonială.Ordinul intră în vigoare începând cu data de 01.10.2015, dată de la care vor fi înlocuite şi formularele utilizate în prezent în cadrul activităţii de garantare Prima Casa, cu cele aprobate prin Ordinul nr.1119/2015.

  

Lansat în anul 2009, programul Prima Casă este cel mai popular program guvernamental gestionat de Fondul de Garantare. De la lansarea sa, FNGCIMM a acordat peste 157.000 garanţii, în valoare totală de peste 13 miliarde lei, pentru susţinerea de finanţări destinate achiziţionării/construcţiei de locuinţe în cadrul Programului în valoare totală de peste 26 miliarde lei.
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus