AGRICULTURA DE DUPA 1990 A DUS LA O SITUATIE DEZASTROASA

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii

 Terenurile nu mai pot fi utilizate în scopuri agricole, singura varianta pentru ele fiind împadurirea. Astfel, auditorii de conturi au evidentiat ca "în perioada 2002-2006, prin 10 hotarâri ale Guvernului, s-a transferat de la Agentia Domeniilor Statului la Regia Nationala a Padurilor o suprafata de 19.349 ha". Din 2006, transferurile de terenuri degradate la RNP nu s-au mai facut, cu o singura exceptie, cand in anul 2011 a fost transferat un singur teren de 73,7 ha. La sfarsitul anului 2013, Agentia Domeniilor Statului (ADS) mai detinea în administrare aproape 8.530 ha terenuri degradate.

"Conform programelor de împadurire elaborate la nivelul autoritatii centrale care raspunde de silvicultura, pentru perioada 2005-2013 s-a prevazut împadurirea a 156 mii ha de terenuri degradate, din care s-au împadurit efectiv 18,5 mii ha (12%). Având în vedere ca România are 2 milioane hectare de terenuri agricole degradate, luând în considerare acelasi ritm de împadurire, ar fi necesari aproape 1000 de ani", este concluzia Curtii de Conturi a Romaniei. În baza prevederilor OUG nr. 196/2005 , începând cu anul 2008 a fost finantat programul de împadurire a terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor din Fondul pentru Mediu.

"Procedurile instituite prin ghidurile de finantare nu au tinut cont de caracterul specific al acestor tipuri de investitii care trebuie finantate continuu pâna ce plantatia atinge starea de masiv, când se poate sustine singura, si nici de riscurile inerente actiunii factorilor biotici si abiotici. De asemenea, nu s-a avut în vedere faptul ca de rularea unor astfel de proiecte nu este posibila fara participarea institutiilor specializate ale autoritatii centrale care raspunde de silvicultura, prin aceasta încalcându-se chiar unele prevederi legale care stabileau autoritatea centrala pentru silvicultura este singura competenta în coordonarea tehnica a împaduririlor de terenuri degradate", se mentioneaza in raportul Curtii de Conturi a Romaniei.

Peste 40.000.000 de euro pierduţi cu bună ştiinţă

Referitor la constituirea fondului de conservare si regenerare, Curtea de Conturi a Romaniei a constatat ca "aplicarea prevederilor legale în vigoare cu privire la calculul contributiei aplicate masei lemnoase determina o diminuare a surselor de constituire a fondului de conservare si regenerare a padurilor, comparativ cu aplicarea prevederilor vechiului Cod silvic, fapt pentru care s-au propus solutii de îmbunatatire a cadrului legislative".

Astfel, "în perioada 2010 - 2013, daca s-ar fi aplicat prevederile vechiului Cod silvic, pentru fondul forestier proprietate publica a statului, s-ar fi obtinut suplimentar la fondul de conservare si regenerare a padurilor suma de 186.366 mii lei". Practic, prin neaplicarea prevederilor legale in vigoare, s-a pierdut suma de 186.366.000 de lei, adica peste 41.000.000 de euro.

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus