ANCHETA: MIRCEA ANDREEV, ACUZAT DE SPECULAŢII IMOBILIARE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii

O anchetă în presa ieşeană îl indică pe omul de afaceri brăilean Mircea Andreev, administratorul APAN, drept creierul unei speculaţii cu un teren care i-a adus profit de 2 milioane euro în detrimentul unei companii la care statul este acţionar • "Fabulaţii!", a comentat omul de afaceri brăilean

"Caz de DNA: Afacerea Apan-OMV, subevaluare de 2 milioane de euro. Hoţie la drumul mare: noul dealer BMW a luat terenul cu 20 de euro/mp şi îl vinde cu 90 de euro", asta a titrat, zilele acestea, pe prima pagină, săptămânalul ieşean "7Est", deasupra pozei omului de afaceri brăilean Mircea Andreev, cel care administrează grupul de firme "APAN". Pe scurt, jurnaliştii ieşeni arată că OMV Petrom a vândut brăileanului, la un preţ subevaluat, un teren de circa 3,5 hectare la intrare în Iaşi dinspre Târgul Frumos, în zona Valea Lupului, pentru realizarea unui showroom BMW. Preţul tranzacţiei a fost 20 euro/mp, o valoare mult sub preţul zonei, după cum spun cei de la "7Est". După realizarea investiţiei cu showroom-ul, "Apan Motors" a scos la vânzare două hectare de teren, din cele 3,5 cumpărate iniţial de la OMV Petrom, la preţul negociabil de 90 de euro metrul pătrat. "Dintr-un foc, Apan Motors Brăila şi-a acoperit investiţia de la Iaşi, cifrată la 1,5 milioane de euro. Statul român deţine 40% din OMV, deci vorbim de o devalizare a banilor publici. (...) Afacerea a fost pusă la cale de proprietarul Apan Motors, Mircea Andreev, un personaj foarte cunoscut în Brăila şi un apropiat al primarului Constanţei. (...) Conform preţului real, firma din Brăila ar fi trebuit să plătească pe întreaga suprafaţă aproximativ 2,8 milioane de euro la preţul negociat de 80 de euro. În realitate, contractul a fost semnat pentru 700.000 de euro, sumă care a fost plătită de către firmă prin virament bancar - 250.000 de euro şi printr-un credit. Diferenţa este de 2,1 milioane de euro, sumă pierdută, inexplicabil, de către OMV Petrom", se menţionează în ancheta jurnaliştilor ieşeni.

Contactat de reporterii "Obiectiv", omul de afaceri Mircea Andreev, a respins acuzaţiile lansate de săptămânalul ieşean, subliniind că nici nu poate fi vorba despre o subevaluare. "Am prospectat piaţa terenurilor în Iaşi timp de un an şi jumătate, răstimp în care am văzut mai multe terenuri, iar în final am avut 7 opţiuni de achiziţie. Iniţial, optasem către un alt teren, însă am aflat că bunul respectiv era gajat, aşa că am renunţat. Terenului de 35.000 mp i se făcuse publicitate pentru vânzare, anunţul era afişat peste tot chiar şi pe gardul care împrejmuia respectivul lot şi nimeni nu l-a cumpărat în tot acel răstimp de 18 luni în care am căutat terenuri în Iaşi, dacă tot avea aşa un preţ «subevaluat». Pretenţia celor de la OMV Petrom a fost de a vinde întreg lotul de 35.000 mp. Preţul tranzacţiei înaintat în materialul cu pricina nu este cel real, este mai mare, iar pentru a-l cumpăra am apelat inclusiv la un credit bancar. Practic, nu este nimic adevărat din ce se afirmă în materialul respectiv. Sunt fabulaţii. Dincolo de toate acestea, vă pot spune că, la începutul lunii decembrie, în data de 4 decembrie mai precis, vom inaugura acel showroom BMW, o investiţie frumoasă, realizată de o firmă din Brăila într-un alt oraş şi judeţ", a precizat Andreev.

Vezi sursa:

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus