BNR PROPUNE INASPRIREA CONDITIILOR DE CREDITARE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
BNR(Banca Nationala a Romaniei) isi manifesta dorinta de restrictionare a imprumuturilor, in cazul in care bancherii vor deveni prea generoşi cu creditele pentru persoanele fizice. Astfel, se vor impune noi reguli de acordare a imprumuturilor clientilor care vor credite bancare si ar putea fi obligaţi să vină cu mai multe garanţii.
În ultimul an, creditarea în lei a urcat rapid, chiar prea rapid pentru gusturile BNR. Şi tendinţa s-a accentuat mai ales în acest an. E drept că în paralel se reduce numărul creditelor în euro, majoritatea ajunse la scadenţă, însă există teama de supraîndatorare. Banca centrală pare a fi confortabilă cu o creştere în jurul a 20% pe an, însă la 30%, anunţă că sunt posibile restricţii.
„E bine că ne îndreptăm spre creditarea în lei, că se reia, este mai puţin bine că ea se reia mai cu seamă pe sectorul populaţie şi nu avem încă o reluare pe sectorul întreprinderi, sector care ar însemna reluarea ciclului de producţie, care se produce destul de lent”, a spus Eugen Rădulescu, şeful Direcţiei de Stabilitate Financiară a BNR.
Primele măsuri pe care le poate lua o bancă centrală sunt cele de politică monetară, dobânda şi rezervele minime obligatorii. 
Prima este corelată cu inflaţia, încă mică în România. În privinţa măsurilor rezervelor minime obligatorii, lucrurile ar fi tot complicate. BNR a redus în ultima perioada aceste cerinţe tocmai pentru că în România cotele sunt destul de ridicate.


citeste stirea integral
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus