CADASTRAREA SI INSCRIEREA IN CARTEA FUNCIARA A IMOBILELOR DIN ROMANIA SE DEZVOLTA LENT

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Intr-un raport întocmit de catre Ministerul Economiei, în vederea implementării unui proiect pentru dezvoltarea optimă şi rapidă a planului naţional de cadastrare imobiliară, se arata ca doar 9.003.700 imobile (terenuri şi clădiri), reprezentând 22,51% din totalul de 40.000.000 de imobile sunt înscrise în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară. 
Miercuri, 7 septembrie,  documentul prezentat dezbaterii instituţiilor de resort de la nivel central, a relevat faptul ca la începutul anului trecut, doar şapte unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din totalul de 3.181 din ţară aveau cadastrul făcut.

"Din acest total, 2.861 UAT sunt în mediul rural şi includ aproximativ 32 de milioane de imobile. La finalul anului 2015, ca urmare a reglementării, prin Legea nr. 150/2015 de modificare şi completare a Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996, a finanţării de către Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a lucrărilor de înregistrare sistematică iniţiate prin proiectul CESAR, înregistrarea sistematică a fost finalizată în 17 UAT- uri", se arată în documentul intitulat "România competitivă: Un proiect pentru o dezvoltare economică sustenabilă" întocmit de Ministerul Economiei.

Planul naţional de cadastrare şi carte funciară a fost lansat încă de anul trecut şi susţinut de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), iar autorităţile centrale au stabilit preţ maxim de achiziţie a procedurii de cadastrare a unui imobil din teritoriu (teren sau clădire) de 60 de lei, indiferent de proprietăţile imobilului respectiv.

Prin Programul Naţional de Cadastru înregistrările sistematice din oficiu sunt gratuite. Cu toate acestea, înscrierile sunt sporadice, proprietarii asumându-şi riscurile de-a avea bunuri imobiliare care, de fapt, nu există. Un imobil neînregistrat la cadastru nu poate constitui o garanţie bancară, nu poate susţine bonitatea unei persoane fizice sau juridice şi nu garantează nici măcar dreptul de folosinţă.

În domeniul agricol, din cauza terenurilor necadastrate, nu se poate face agricultură de masă, sustenabilă, ci doar pe parcele mici, de subzistenţă. Fermierii care deţin terenuri indivize, necompacte cadastral nu pot primi subvenţii şi nici nu pot accesa fonduri nerambursabile.

stirea integral aici

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus