CALITATEA APEI POTABILE DIN BUCURESTI. ESTE BUNA DE BAUT APA DE LA ROBINET?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Diversele studii internationale de specialitate care au ca tema analiza calitatii apei potabile, arata faptul ca Romania se numara printre tarile in care apa nu este poluata sau murdara si corespunde standardelor impuse. Expertii locali afirma ca apa potabila din Romania este produsul alimentar cel mai controlat. Singura problema care poate pune in pericol apa de la robinet este legata de sistemul de tevi din blocurile vechi.

Atunci când este contaminată, apa poate aduce grave probleme de sănătate. Este suficient să te speli pe dinţi cu asemenea apă, sau să speli fructele ori legumele, şi poţi să te îmbolnăveşti de hepatita A, holeră sau febră tifoidă. Din păcate, în întreaga lume, aproape un miliard de oameni suferă din cauza lipsei apei potabile.

„Potrivit studiilor internaţionale, în fiecare 20 de secunde, un copil moare din cauza unei boli generate de apa contaminată. Diareea ucide mai mulţi copii sub cinci ani decât malaria, pojarul şi SIDA combinate. Este vorba despre aproape 1,5 milioane de copii anual. În Europa, inclusiv în România, însă, aceste situaţii sunt excepţionale, cu atât mai mult în oraşele mari”, explică pentru impodia.ro Natalia Udrea, chimist.
În studiile făcute la nivel internaţional, România este trecută drept o ţară cu apă la fel de curată ca şi în Cipru sau Slovacia, ţări apreciate de turiştii din întreaga lume. Chiar dacă există anumite probleme ce ţin de o culoare  sau un miros neplăcute ale apei ce curge la robinet, în Bucureşti, nu există niciun risc legat de apariţia unor astfel de boli.

În Bucureşti, apa de la robinet este produsul alimentar cel mai controlat şi corespunde standardelor de potabilitate internaţionale, după cum demonstrează studiile a numeroase autorităţi în domeniu. Printre acestea se numără:

 • Autoritatea de Reglementare a Serviciilor Publice din Bucureşti
 • Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, în legatură cu calitatea apei furnizată consumatorilor
 • OPC Bucureşti
 • Garda de Mediu Bucureşti-Ilfov
 • Veolia Environnement – care are nişte standarde de calitate mult mai dure decât cele impuse prin lege la nivel naţional

Apa potabilă este controlată automat, prin intermediul unor echipamente computerizate care permit oprirea instantanee a alimentării în cazul unor posibile abateri de la normă. Mai mult, pe lângă controalele realizate de către operator, există controale foarte stricte ale autorităţilor responsabile, în special Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

În acelaşi timp, pentru un plus de credibilitate şi siguranţă în ceea ce priveşte fiabilitatea analizelor efectuate, laboratoarele de analiză a apei ale Apa Nova Bucureşti sunt acreditate de Asociaţia Reţelei Naţionale de Acreditare din România (RENAR).

Apa potabilă utilizată în Bucureşti este captată din râurile Argeş şi Dâmboviţa şi tratată în trei uzine specializate. De la uzinele de tratare a apei până la scara blocului, apa este verificată în nu mai puţin de 56 de puncte de control ale DSP şi alte aproximativ 100 ale Apa Nova. În situaţia în care apare cea mai mică abatere de la standardul de calitate, se blochează instantaneu furnizarea de apă direct de la sursă, iar livrarea este preluată de o altă uzină, până la remedierea problemei. Eforturi suplimentare pentru verificarea apei se depun de fiecare dată la punerea în funcţiune a tronsoanelor noi sau la înlocuiri ale acestora în reţeaua de distribuţie pentru apa potabilă. Calitatea apei potabile este controlată continuu şi permanent, cu analizoare automate şi prin analize complexe fizico-chimice, biologice şi microbiologice în laboratoare. De exemplu, anual se analizează aproximativ 120.000 de indicatori pentru un număr de peste 6.000 probe prelevate din reţeaua de distribuţie.  Astfel, un buletin de analiză tipică conţine informaţii referitoare la indicatori precum concentraţia de clor, nitriţi, aluminiu, nitraţi, fier, sau gradul de turbiditate, duritate ori pH-ul apei. 

 • Într-o primă etapă, apa este captată şi filtrată pentru a reţine deşeurile mari, precum frunze, insecte sau particule mai mari de un milimetru. Apoi se face filtrarea pentru deşeuri mai mici
 • Urmează coagularea, flocularea şi decantarea, etapă în care particulele foarte fine, aflate în suspensie în apă, se depun pe fundul bazinului şi sunt eliminate în proporţie de 90%
 • Abia apoi se face prima filtrare – apa traversează un filtru de nisip, cu ajutorul căruia se elimină materiile încă vizibile
 • Urmează ozonarea, tratarea apei cu ozon, care are o acţiune antibacteriană şi antivirus, îmbunătăţind totodată culoarea şi gustul apei
 • Apoi se face a doua filtrare, prin care apa traversează un filtru de cărbune activ care reţine micropoluanţii şi materie organiză descompusă de ozon
 • La ieşirea din uzina de tratare se adaugă clor, pentru a distruge bacteriile, menţinând calitatea apei pe tot parcursul ei prin reţea. 

Abia apoi este considerată apa potabilă, moment în care aceasta este transportată prin conducte sau apeducte către rezervoare, de unde este adusă până la consumator printr-o reţea de conducte subterane, unde continuă să fie monitorizată cu stricteţe. Conform specialiştilor, dezinfecţia cu clor care se aplică în Bucureşti este cel mai utilizat mod de purificare a apei la nivel internaţional, fiind o modalitate ce asigură conformarea apei cu standardele cele mai stricte de potabilitate.

„Nu au fost niciodată abateri referitoare la standardele serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, calitatea apei, protecţia mediului etc. Mai mult, standardele auto-impuse de ANB sunt cele ale grupului Veolia, care are cerinţe mult mai exigente decât nivelul prevăzut în legislaţia românească”, au explicat reprezentanţii Apa Nova, contactaţi de imopedia.ro

stirea integral aici

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus