CAMPANIA "STUFUL E BETON!"

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
În timp ce întreaga lume se concentrează pe tehnici moderne de construcţie, pentru anumite zone ale României este crucială păstrarea metodelor moştenite din tată în fiu, de generaţii întregi. Acoperişurile de stuf din satele din Delta Dunării ar putea ajunge în patrimoniul imaterial UNESCO. Dar în timp ce echipele de voluntari se străduiesc să facă acest lucru posibil, localnicii ar putea zădărnici întregul proces prin dorinţa lor de a avea case ca la oraş. Deşi multe case au acum acoperişurile din ţiglă sau tablă iar numărul meşteşugarilor de primă mână a scăzut la unul singur, sunt încă zone bine conservate de locuitorii care înţeleg importanţa tradiţiei. Pentru ceilalţi, s-a demarat campania de conştientizare numită „Stuful e beton!”.
Alături de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică, asociaţia Letea lucrează la dosarul care ar putea aduce recunoaşterea internaţională a acoperişurilor de stuf din România. Dosarul urmează să fie depus la Ministerul Culturii, iar scopul este includerea meşteşugului realizării acoperişurilor din stuf în patrimoniul imaterial UNESCO
La nivel declarativ, proiectul a atras susţinerea tuturor autorităţilor locale şi centrale cu competenţe în domeniul cultural. La nivel de implicare directă însă, mobilizarea este dificilă. Protejarea peisajului rural tradiţional din Delta Dunării nu pare a fi o prioritate.


citeste stirea integral 
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus