CARE SUNT TENDINTELE DE PRET IN PIATA IMOBILIARA IN 2015?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Mai multi consultanti din piata imobiliara, consultati in ceea ce priveste tendinta preturilor in piata rezidentiala din 2015,  au declarat ca, nu exista premise pentru cresteri de pret, dar nici pentru scaderi semnificative si ca piata va fi caracterizata, ca si ultimii doi ani, de stabilitate in ceeea ce priveste evolutia preturilor.

Alina Necula, head of marketing si sales la Adama, unul din cei mai importanti dezvoltatori rezidentiali din Romania, a declarat ca “Daca 2013 a fost anul intrarii in stabilitate, este evident ca anul 2014 a fost cel al confirmarii – confirmarea iesirii din criza si a intrarii pietei intr-un nou context, o noua realitate mult mai sigura si mai sustenabila”.

Potrivit specialistilor imobiliari, preturile au avut in ultimii ani o evolutie relativ stabila. “Preturile locuintelor si-au pastrat, in 2014, tendinta aratata in ultimii doi ani, inregistrandu-se oscilatii de plus/minus 1%-3% la nivelul Bucurestiului, un procent nesemnificativ daca este raportat la nivelul unui an intreg. Aceasta tendinta se va pastra si in viitorul apropiat, tinand cont de conditiile actuale de piata. In ceea ce priveste segmentarea intre locuinte vechi si noi, nu am sesizat o evolutie diferita care sa poata fi considerata notabila, ambele segmente inregistrand aceleasi involutii sau evolutii”, a spus Gabriel Voicu, director divizia New Homes in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Alina Necula mentioneaza, insa, ca modificarile de pret cele mai accentuate au fost si in acest an, si probabil si in anii urmatori, pe segmentul second-hand. “Daca dezvoltatorii ramasi in piata sau cei nou-intrati au dus preturile locuintelor noi pana la un minim, prag sub care, financiar vorbind, este imposibil sa mai scada, preturile locuintelor vechi este stabilit, in principal de criterii emotionale si de timp – cat de urgent sau nu trebuie proprietarul sa vanda locuinta respectiva – si de aici si fluctuatiile mai accentuate”, a explicat Alina Necula.

Sunt premise de crestere a preturilor apartamentelor in 2015?

“Nu consider ca exista premise pentru cresteri de preturi la nivel general, la fel cum nu vom inregistra nici scaderi semnificative. Oferta de locuinte a fost semnificativ mai mare, dar cum preturile nu au inregistrat scaderi notabile – desi o buna parte din proiectele noi lansate au pus in piata locuinte la un pret mult mai redus decat cel al locuintelor din proiectele deja existente – rezulta ca si cererea a fost in crestere”, spune Gabriel Voicu, care mentioneaza ca in prezent raportul oferta-cerere este intr-un echilibru sanatos.

“Exista in continuare incertitudini privind evolutia economica si a nivelului de trai dar si conditiile de piata s-au imbunatatit si achizitionarea unui apartament este acum mult mai facila – si accesibila unui numar mai ridicat de persoane – comparativ cu acum cativa ani. Astfel, estimez ca preturile isi vor mentine si in 2015 tendinta inregistrata in ultimii ani”, a adaugat Voicu.Citeste mai mult:
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus