CARREFOUR A CUMPĂRAT REŢEAUA DE MAGAZINE BILLA ROMÂNIA

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
După această tranzacţie, ce a însemnat achiziţia a 86 de supermarketuri, care se adaugă celorlalte 177 de unităţi din portofoliu Carrefour a devenit cel mai mare retailer din România.

Mişcare de anvergură, pe piaţa de retail: Carrefour a achiziţionat lanţul de magazine Billa România, format din 86 de unităţi, pentru care a plătit circa 100 de milioane de euro. În urma acestei tranzacţii, retailerul francez ajunge să deţină cea mai puternică reţea de supermarketuri de la noi din ţară.

Gigantul francez a început discuţiile cu grupul Rewe International încă de anul trecut, însă tranzacţia a fost semnată în noaptea de luni spre marţi, la Bucureşti. În urma acordului, Carrefour preia în totalitate acţiunile Billa România, compania care gestionează afacerea de retail, respectiv 100% din acţiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt deţinute active imobiliare, cât şi terenuri pe care au fost ridicate magazinele din reţea.

  • Billa a intrat pe piaţa locală la începutul lui 1999, deschizând prima unitate în Capitală
  • Billa România deţine în prezent 86 de supermarketuri, circa 30 dintre acestea fiind în proprietate, în timp ce restul se află în locaţii închiriate
  • Carrefour a intrat pe piaţa locală în 2001, primul hypermarket deschis fiind în Militari. Potrivit informaţiilor de pe site, reţeaua franceză deţine în prezent 177 de unităţi la noi în ţară

„Carrefour lucrează în dosarul achiziţiei Billa România cu banca franceză Societe Generale pe probleme de consultanţă în fuziuni şi achiziţii, inclusiv în ceea ce priveşte structura de finanţare a achiziţiei. De asemenea, Carrefour a avut alături pe consultanţii EY, precum şi pe avocaţii de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Un rol important în tranzacţie l-a avut şi puternica Direcţie juridică internă a gigantului francez de retail”.

 

 
Vânzarea Billa România a atras iniţial interes şi din partea fondului de investiţii Enterprise Investors, iar apoi din partea lanţului belgian supermarketuri Mega Image. Pe piaţa supermarketurilor, Mega Image, Lidl şi Profi au poziţii puternice, însă operatorul belgian are centrul de greutate în Bucureşti, în timp ce Lidl şi Profi sunt mai axate pe acoperirea la nivel naţional.
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus