CE ALEGEM DACA VREM SA INVESTIM? ZONA DE SUD VERSUS ZONA DE NORD

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Desi cu un cu acest buget se pot cumpara apartamente cu mai multe camere in alte zone din Bucuresti, exista destui clienti care vor sa achizitioneze un apartament intr-o zona foarte buna si care isi va pastra valoarea indiferent de fluctuatiile din piata imobiliara.

Sectorul 1 cuprinde cele mai bine cotate zone ale Capitalei, de la Calea Victoriei până la şoseaua Kiseleff, cartierul Băneasa şi zona Pipera şi până la liziera vestică a pădurii Tunari. Pe acest tronson se fac afacerile imobiliare cele mai generoase şi se ridică proiectele cele mai râvnite. În zone precum Primăverii sau Herăstrău, preţul mediu cerut de proprietar, pentru un apartament cu două camere, variază între 2.000 şi 2.400 euro/mp, în funcţie de poziţionare şi calitatea imobilului. În rest, preţul mediu este de aproximativ 1.300 euro/mp pentru apartamentele cu două camere şi 1.500 euro/mp pentru apartamentele cu trei camere.

„În general, în zona de lux a sectorului 1, discutăm despre un preţ cu până la 40% peste nivelul din celelalte zone ale Bucureştiului. Sumele vehiculate pot fi considerate drept nefondate, de către clienţii din celelalte cartiere, dar clienţii zonei au un alt fel de gândire. Ei caută poziţionarea de top, caută poziţionare socială, caută vecini cu un anumit statut social”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Marian Topală, broker imobiliar Nord Attitude.

Apartamentele cu două camere, în zonele de top, pot costa şi 120.000 de euro

Astfel, pe acest tronson de lux, un apartament cu două camere se vinde cu 120.000 de euro, la fel de uşor cum se vând şi apartamentele similare, poziţionate în cartierele muncitoreşti. Clienţii nu sunt interesaţi de faptul că, în acelaşi buget, ar cumpăra o suprafaţă mai mare în altă parte sau poate ar putea face o investiţie imobiliară, cumpărând două apartamente: unul în care să locuiască, altul pe care să îl închirieze. La ei, planul de achiziţie funcţionează arată diferit faţă de cel al clientului tipic.

„Ei se gândesc că investesc într-o proprietate care nu se va devaloriza în timp, indiferent de vechime sau contextul economic, pentru că poziţionarea pe care o primesc este de neegalat. În general, pe piaţa de lux încă este o ofertă mică pentru o cerere mare, este o piaţă a cumpărătorilor, iar cei care au bugete care să le permită o asemenea achiziţie au toate argumentele pentru a susţine ideea că fac alegerea perfectă pentru ei. Piaţa cartierelor muncitoreşti este o piaţă secundară, pe care nu au de ce să o ia în calcul”, explică Ioana Bobârlă, broker imobiliar One Estate.

Bucureştii Noi este alternativa accesibilă a unei zone de lux, în acelaşi sector

Clienţii tineri din zona de Nord, cei cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, aleg în general zone precum 1 Mai, Domenii sau Banu Manta. Cei care trec de această limită superioară de vârstă, au în general şi bugete mai mari, aşa că se îndreaptă spre Herăstrău, Dorobanţi, Băneasa. Există însă şi o parte a zonei de Nord care se aseamănă, ca şi comportament, mai degrabă cu cartierele muncitoreşti, decât cu partea elitistă a oraşului. Aici intră zone precum Bucureştii Noi, Dămăroaia, Calea Plevnei sau Calea Giuleşti, care sunt la limita de S-V a sectorului. În aceste zone, preţurile sunt accesibile oricui.

„În Bucureştii Noi-Dămăroaia, se găsesc cele mai mici preţuri din sector, respectiv 900 euro/mp. Aici, se găsesc apartamente cu trei camere la un preţ de 60.000-70.000 de euro, la fel ca şi în Militari, Ghencea, Crângaşi. Aici vin clienţii care vor să locuiască în zona de Nord, dar nu au bugetul necesar pentru a se muta în subzonele de top” , explică Marian Topală.

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus