CE IMPLICA ACHIZITIA UNUI TEREN CU O CLADIRE DEMOLABILA?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Este sau nu avantajos sa cumperi un teren pe care se afla o cladire demolabila? Inainte de a lua o decizie cumparatorul trebuie sa se informeze de actele ce trebuie intocmite pentru demolarea cladirii dar si de costurile aferente.  
Demolarea unei clădiri înseamnă în primul rând birocraţie şi costuri. Chiar dacă preţul de achiziţie este unul mic, cheltuielile ulterioare sunt considerabile. Se plătesc taxe, impozite, servicii şi, dacă nu se respectă paşii, se ajunge la sancţiuni. Astfel, primul lucru care trebuie făcut, după achiziţia unei clădiri demolabile, este obţinerea unei autorizaţii de demolare.
„Demolarea unei clădiri, fie ea totală sau parţială, se face exclusiv în baza unei autorizaţii obţinute în prealabil. Aceasta se eliberează de către primărie sau, uneori, prefectura pe raza căreia există proprietatea. Iar acest lucru este valabil pentru orice fel de construcţie, de la locuinţe, la dependinţe, garaje, chioşcuri, coteţe etc. Cine nu respectă această regulă, riscă să fie amendat”, explică pentru imopedia.ro Marian Tudose, inginer constructor Marcad Construct.
Demolarea fără autorizaţie se sancţionează cu amendă sau chiar închisoare
Amenda porneşte de la 100 de lei, dar urcă până la 5.000 de lei. În unele cazuri, se poate impune chiar şi închisoarea de la trei luni până la trei ani.
Actele necesare demolarii:
  • Cerere tip şi anexă la cerere
  • Certificat de urbanism
  • Dovada titlului asuăpra terenului şi construcţiei
  • Documentaţia PAD
  • Avizele şi acordurile legale
  • Dovada achitării taxelor legale
  • Declaraţie pe proprie răspundere privind situaţia juridică a imobilului
  • Acordul scris al coproprietarilor, dacă aceştia există
  • Fotografii ale faţadei lateral curte şi spate, din care să reiasă starea tehnică a construcţiei.
citeste stirea integral
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus