CE PASI URMAM SI CAT NE COSTA INREGISTRAREA UNEI PROPRIETATI NOI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Înregistrarea noii proprietăţi este unul dintre paşii cruciali pe care îi are de făcut un client de imobiliare. Indiferent dacă este vorba despre teren, apartament sau casă, despre construcţii noi sau vechi, orice nou proprietar trebuie să facă un drum la Oficiul de Cadastru şi Publicitate imobiliară. Acolo se face intabularea, alipirea, dezmembrarea, radierea ipotecii sau cererea de număr poştal. Costurile nu sunt copleşitoare, atât timp cât clienţii sunt dispuşi să aştepte până la o lună pentru obţinerea avizelor necesare. Cei care vor sau trebuie să se mişte mai repede de atât, trebuie să plătească de până la cinci ori mai mult.
Indiferent dacă este vorba despre case ori apartamente, intabularea funcţionează la fel. În cazul proprietăţilor obţinute cu titlul de moştenire, precum şi în cazul celor câştigate prin sentinţe civile, taxa standard este de 120 de lei, plus 0,15% din valoarea locuinţei, iar timpul de avizare pentru intabulare este de 21 de zile. Dacă noul proprietar doreşte să urgenteze întregul demers, trebuie să achite o taxă suplimentară de 0,75% din valoarea proprietăţii. Cu alte cuvinte, la un apartamente de 50.000 de euro,  trebuie achitaţi 375 euro. Pentru cei care acceptă acest lucru, durata de avizare se reduce la 5 zile lucrătoare.

Pentru locuinţele achitate prin credit, este necesară o cerere de radiere a ipotecii

În cazul celor care au achitat locuinţa printr-un împrumut bancar şi tocmai au terminat de plătit ratele, clienţii trebuie să prezinte o cerere de radiere a ipotecii. Pentru ca acest lucru să fie aprobat, OCPI solicită o taxă de 60 de lei în regim normal, sau 300 de lei, în regim de urgenţă.

Avize şi adeverinţe necesare construcţiilor noi: intabularea, adeverinţă de număr poştal şi scoaterea terenului din circuitul agricol

În cazul construcţiilor noi, intabularea costă 60 de lei, la care se adaugă 0,05% din valoarea de impozitare a construcţiei. Ca şi în cazurile anterioare, termenul de avizare este de 21 de zile. Tot pentru construcţiilor noi, este necesară o adeverinţă de număr poştal şi de scoatere a terenului din circuitul agricol, dacă respectiva locuinţă a fost ridicată pe un asemenea teren. Taxa percepută de OCPI este de 60 de lei în regim normal şi 300 de lei, în caz de urgenţă. În cazul intabulării terenurilor, timpul standard de eliberare a avizului rămâne de 21 de zile, iar costul este de 120 de lei în regim normal. În cazul celor care au moştenit terenul sau l-au obţinut printr-o sentinţă civilă, OCPI percepe o taxă suplimentară de 0,15% din valoarea terenului în regim normal, sau 0,75%, în regim de urgenţă. Taxe suplimentare mai pot apărea pentru solicitările de alipire sau dezmembrare, pentru care proprietarul va achita 60 de lei şi va obţine avizarea într-un termen de 10 zile lucrătoare. Pentru cei care vor să obţină mai repede avizarea de alipire sau dezmembrare, se poate înjumătăţi timpul de aşteptare, dacă se achită o taxă de urgenţă în valoarea de 300 de lei.

Citeste stirea integrala
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus