CE SOLUTIE A GASIT GERMANIA PENTRU A-I AJUTA PE CEI CARE LOCUIESC CU CHIRIE?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
In documentele Ministerului Justiţiei din Germania, consultate de Reuters, se demonstreaza intentia autoritatilor germane de a inaspri legislatia pentru a limita cresterea accelerata a chiriilor in unele dintre cele mai mari orase ale tarii.

Potrivit acestor documente, proprietarii de locuinte vor trebui sa explice chiriasilor de ce au decis sa majoreze chiriile mai mult decat limita acceptata, iar chiriasii vor putea sa obtina mai usor returnarea unor majorari excesive ale chiriilor. In acelasi timp, va fi introdusa o limita pentru majorarea chiriei, ca urmare a unor lucrari de renovare.

Pentru a raspunde ingrijorarilor provocate de cresterea preturilor si chiriilor la proprietatile imobiliare, in anul 2015 legea a fost modificata pentru a limita majorarile de chirii pentru noii chiriasi in unele dintre zonele cele mai populate. De atunci, chiriile nu pot fi majorate cu mai multe de 10% fata de media locala, exceptand situatia in care fostii chiriasi plateau mai mult. Cu alte cuvinte, proprietarii nu erau fortati sa reduca chiriile.

Cu toate acestea, prevederile s-au dovedit mai putin eficiente decat se intentiona, iar in ultima perioada au crescut presiunile politice pentru imbunatatirea legislatiei.

Ministrul german al Justitiei, Katarina Barley, membru al Partidului Social Democrat, spera sa vina in intampinarea membrilor propriului partid care sunt foarte interesati de acest subiect.

Una dintre probleme este ca deseori noii chiriasi nu stiu care era chiria platita de fostii chiriasi sau daca lucrarile de renovare justifica o majorare a chiriei. Cu toate acestea, asociatiile care ii reprezinta pe chiriasi au calificat planurile consultate de Reuters ca fiind simple modificari de fatada care nu ii ajuta pe chiriasi.

Migratia oamenilor spre marile orase din Germania si lipsa de locuinte disponibile a dus la cresterea chiriilor. Printre orasele cu cele mai mai chirii sunt: Munchen, Koln, Stuttgart, Hamburg, Frankfurt si Berlin.

Potrivit Eurostat,  in Romania aproximativ 96% dintre persoane locuiesc in apartamente sau case proprietate personala in timp ce in Germania doar 51,7% sunt proprietari.

stirea integral aici
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus