CERTIFICAT DE URBANISM

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii

Pentru ce este nevoie de un certificat de urbanism?

Certificatul de Urbanism este obligatoriu indiferent ca doriti sa construti sau sa demolati o constructie, si chiar in cazul in care doriti sa amplasati pur si simplu o reclama. Acest act va informeaza ce puteti  construi, care sunt restrictiile si conditiile in care puteti interveni asupra unei proprietati.

 Veti spune: “ bine, dar e proprietatea mea. Pot face orice doresc!”. Nu este chiar asa. Pe anumite terenuri se poate construi de exemplu intr-o anume limita de inaltime, iar unele cladiri sunt monumente istorice si nu pot fi daramate. Si acestea au fost doar doua dintre restrictiile pe care le puteti intampina.

Certificatul de urbanism este eliberat de catre autoritatile locale sau judetene, care au in perimetrul administrativ obiectivul de interes. Pentru a obtine un certificat de urbanism este necesar, in majoritatea cazurilor, o cerere tip, acte de proprietate, planuri cadastrale de incadrare ( scara 1:500 si 1:200) si dovada platii taxei de emitere. La toate acestea se adauga un certificate de ROL, care se refera la impozitele si taxele locale.

Este important de stiut ca, daca vreti sa va construiti o casa intr-o zona rurala, valoarea taxei este cu pana la 50% mai mica decât intr-un oras. De la Oficiul de Cadastru veti obtine aviz in cel mult 14 zile. Certificatul este valabil pentru un interval de timp cuprins intre 6 si 24 luni de la data emiterii, in functie de complexitatea investitiei si de caracteristicile urbanistice ale zonei in care se va afla imobilul. Termenul poate fi prelungit doar o singura data, cu maximum 12 luni, in baza unei cereri pe care trebuie sa o depuneti tot la Oficiul de Cadastru, insa cu cel putin 15 zile inaintea expirarii certificatului.

Pentru a completa cererea-tip trebuie sa aveti pregatite cateva informatii. In primul  rand trebuie sa mentionati in ce scop aveti nevoie de acest document. Mai exista o sectiunea ce contine informatii privind amplasamentul parcelei: adresa si planuri cadastrale (scara 1:500 si 1:2000) parte din anexele certificatului de urbanism. Mai trebuie sa stiti daca terenul este intravilan/extravilan, suprafete ale parcelei, date privind actele de proprietate si tipul de proprietate, extras de carte funciara si existenta unor constructii pe parcela. O a treia zona se refera la informatii privitoare la regimul economic: existenta unor constructii si tipul acestora, incadrarea in documentatii de urbanism (in cazul acesta PUG Bucuresti) si tipul de zonificare, functiuni admise, admise cu conditionari sau interzise, si zonarea fiscala.

 Certificatul de urbanism precizeaza modul in care se poate construi: se precizeaza incadrarea in zona reglementata prin PUG Bucuresti, regimul de inaltime, retrageri, POT si CUT si posibilitatea de depasire a acestora in anumite conditii, tipul de imprejmuire, parcarea/gararea masinilor, organizarea de santier si scurgerea apelor pluviale. Cu rosu este marcata sectiunea ce ne precizeaza scopul in care poate fi utilizat acest certificat de urbanism. Asa cum este precizat si la regimul tehnic, acest caz este unul particular si va fi nevoie de intocmirea unui PUD (Plan urbanstic de detaliu).  In plus sunt mentionate unele obligatii ale proprietarului sau investitorului, precum si daca este necesar vreun aviz suplimentar, acorduri, taxe si alte proiecte necesare pentru a se elibera autorizatia de construire.

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus