CERTIFICATUL ENERGETIC DE PERFORMANTA OBLIGATORIU

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Prin legea 159/2013, certificatul energetic de performanta a devenit obligatoriu pentru toate clădirile care se construiesc, se vând sau se închiriază, inclusiv pentru cele care trec prin renovari capitale.
Desi proprietarii platesc aceste certificate obligatorii, care in mod normal ar trebui sa furnizeze multe informatii despre costul intretinerii, in realitate lucrurile sunt diferite.

De-a lungul lui 2015, reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au efectuat 515 controale, în urma căror au descoperit 508 probleme. Mulţi dintre auditorii energetici atestaţi au ajuns să întocmească certificatul de energie fără a mai vedea proprietatea, ţinând cont doar de povestirile proprietarilor. Însă potrivit specialiştilor din domeniu, legislaţia încurajează astfel de practici.

„Atâta timp cât se permite culegerea de date online şi ca cineva din Constanţa, dau un exemplu la întâmplare, să facă un certificat în Cluj, sau cineva din Bucureşti în Bistriţa, evident că nu se duce să viziteze clădirea. E ca şi cum ca doctor ai consulta un pacient prin telefon şi ce-ţi spune el aia e”, a declarat pentru Digi24 Emilia Cerna Mladin, preşedinte al Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri.

  • Certificatul de performanţă energetică se obţine doar de la auditori atestaţi şi are o valabilitate de 10 ani
  • În funcţie de performanţa energetică, clădirile se clasifică în 7 clase: de la clasa A (cel mai mic consum de energie, de până în 125 kWh/mp/an), până la clasa G (cel mai mare consum de energie, de peste 820 kWh/mp/an)
  • Firmele care elaborează certificate energetice cer de la 130 lei (pentru o garsonieră), până la sute de euro (pentru vile sau spaţii mai mari)

stirea integral aici
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus