CETATENII STRAINI DETIN APROXIMATIV 1 MILION DE HECTARE DE TEREN ARABIL IN ROMANIA

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Preturile terenurilor arabile in Romania sunt cuprinse intr-un interval de aproximativ 1500-5000 de euro/hectar, fiind cu cel putin 50% mai iefitne de cat in tarile din vestul Europei.
Intrarea Romaniei in UE, a insemnat si liberalizarea, de la 1 ianuarie 2014, cumpararii de terenuri agricole de catre cetatenii straini, persoane fizice.
Intr-un raport prezentat de catre Darian, se arata ca „Investitorii străini au, în România, în proprietate sau arendă, aproximativ un milion de hectare de teren arabil, adică circa 10% din totalul disponibil local”.
Preturile terenurilor agricole au explodat in ultimii ani crescand exponential, se arata in cadrul aceluiasi raport.:  „preţul terenurilor agricole româneşti a crescut de 25 de ori în perioada 2002-2012, cu un ritm de apreciere anuală de 40%”. 
Acest aspect se datoreaza atat faptului ca preturile erau mult subevaluate, dar si faptului ca investitorii s-au reorientat in perioada crizei si au investit pe aceasta piata.
„Pe baza informaţiilor publice apărute în presă şi a datelor de la direcţiile agricole judeţene, în luna noiembrie 2014 fermierii şi investitorii în terenuri arabile au achiziţionat suprafeţe de 1 milion de € în zece judeţe reprezentative pentru agricultura locală, plătind în medie 11.000 lei (2.600 €) pentru fiecare hectar achiziţionat. Aceste judeţe sunt: Teleorman, Constanţa, Arad, Olt, Buzău, Galaţi, Botoşani, Tulcea, Argeş şi Mehedinţi”, scrie în raportul Darian.

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus