CINE VA INCASA IMPOZITUL PE TRANZACTIILE IMOBILIARE?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Impozitul pe tranzactiile imobiliare va fi calculat si incasat de catre notarii publici, înainte de autentificarea actelor si apoi virat de acestia catre stat. Un proiect de ordin publicat, vineri, de Ministerul Finanţelor, propune un termen de 60 de zile pentru calcularea sumelor datorate statului în cazul în care transferul proprietăţii se realizează prin decizie a instanţei.
Persoanele fizice care realizează venituri din transferul dreptului de proprietate asupra unor construcţii sau terenuri sunt obligate, potrivit legii sa plateasca impozit. 

"În cazul în care transmisiunea dreptului de proprietate se realizează prin procedură notarială, impozitul se calculează şi se încasează de notarul public înainte de autentificarea actului sau, după caz, întocmirea încheierii de finalizare a succesiunii şi se plăteşte până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost încasat", se arată în proiectul de ordin publicat vineri.

Prin acesta, notarii publici sunt obligaţi, să depună semestrial de Fisc o declaraţie informativă privind transferurile de proprietăţi imobiliare, care să cuprindă fiecare tranzacţie detaliata. 

Dacă apar erori sau omisiuni în calcularea şi încasarea impozitului, notarul public trebuie să anunţe organului fiscal competent această situaţie. Ulterior, angajaţii ANAF stabilesc impozitul datorat şi diferenţa de impozit de plată şi emite o decizie de impunere.

"În situaţia în care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembrămintelor acestuia se realizează prin hotărâre judecătorească ori prin altă procedură decăt cea notarială, impozitul se calculează şi se încasează de către organul fiscal competent, pe baza deciziei de impunere, în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei", se mai arata in proiectul de vineri.

Procedurile cuprinse în proiectul de ordin au fost realizate după consultarea cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, precizeaza ANAF.

Pentru construcţiile de orice fel şi pentru terenuri, cu o valoare de cel mult 200.000 de lei, persoanele datorează statului un impozit de 3%, dacă proprietăţile sunt dobândite într-un termen de până la trei ani inclusiv, şi de 2%, dacă au fost dobândite de peste trei ani, se precizeaza in Codul Fiscal.

stirea integral aici

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus