CLADIRI ISTORICE REZISTENTE IN FATA TIMPULUI SI A CALAMITATILOR

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Bucurestiul se mandreste cu multe cladiri devenite monumente istorice care au rezistat de-a lungul secolelor. Acestea, pe langa o arhitecura deosebita si o istorie remarcabila s-au dovedit a fi si foarte rezistente in fata cutremurelor, incendiilor şi planurilor de dezvoltare ale regimului comunist. 
Una dintre aceste clădiri este biserica Stavropoleos. Istoria acesteia începe în anul 1724, de către arhimandritului Ioanichie, care a construit în curtea hanului său, o biserică şi o mânăstire, care a fost numită Stavropoleos. Complexul a guvernat centrul Bucureştiului până la sfârşitul secolului XIX când, afectate de cutremure, biserica şi hanul au fost demolate. 
Un alt lăcaş de cult de o importanţă monumentală pentru arhitectura românească este mănăstirea Radu Vodă. Aceasta a fost ridicată în intervalul 1568-1577, sub domnia lui Alexandru al II-lea, strănepotul lui Vlad Ţepeş. Aceasta se găseşte pe o colină, în spatele blocurilor de pe bulevardul Socialismului. Acolo s-au descoperit, de-a lungul timpului, mai multe vestigii arheologice care datează din paleolitic. Clădirea era la un pas de a fi dărâmată de cutremurele din anii 1829 şi 1838. Totuşi, s-a decis consolidarea ei, pentru ca peste alte câteva decenii, în anul 1875, Titu Maiorescu a decis dărâmarea aproape integrală a construcţiei, precum şi a altor mănăstiri şi hanuri care erau considerate insalubre. Acesta a luat decizia în calitate de ministru al cultelor.
O altă clădire istorică, dar care impresionează şi azi prin frumuseţea ei, este Palatul CEC. Piatra de temelia a acestuia a fost pusă în anul 1897, în prezenţa lui Carol I şi a reginei Elisabeta. Palatul a fost construit în locul unei mănăstiri care data din secolul XVI, care a fost demolată din cauza degradării, cu câţiva ani înainte de ridicarea Palatului CEC. Palatul CEC a fost însă demolat şi apoi reconstruit în forma pe care o cunoaştem azi. Noul Palat CEC a fost terminat în anul 1900, iar construcţia a fost atât de solidă încât nu a fost deloc afectată de cutremurele care s-au petrecut în acest secol.
Palatul de Justiţie este una dintre construcţiile grandioase ale Bucureştiului. Construcţia s-a întins pe o perioadă de cinci ani, în perioada 1890-1895, în locul vechii Curţi Judecătoreşti.
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus