CREDITE IEFTINE ŞI SIGURE IN 2014?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
România a asistat la eforturile susţinute ale băncilor şi BNR, in ultimul semestru al anului trecut, pentru a relansa creditarea. Creditele în lei au ajuns mai ieftine decât cele în euro, programul Prima Casă a fost prelungit, dobânda cheie a fost redusă în mai multe rânduri, atingând minime istorice, iar Rezerva Minimă Obligatorie a fost redusă, după o perioadă lungă în care băncile au cerut acest lucru. Dar cum anume se pot traduce aceste lucruri în beneficii pentru populaţie: părerile specialiştilor sunt împărţine. Unii dintre ei sunt de părere că schimbările au venit prea târziu, în timp ce alţii au convingerea că anul acesta va fi anul în care se va simţi din nou o creştere în segmentul creditării.
După toate schimbările prin care a trecut sistemul bancar în ultimul an, este clar, privind înapoi, că anul 2013 a fost unul de stabilizare. Întreabarea care este acum atât pe buzele consumatorilor, cât şi în mintea specialiştilor, este dacă 2014 va fi un an de creştere. Judecând strict prin prisma costurilor, atunci acest lucru ar trebui să fie posibil. Creditele acordate populaţiei s-au ieftinit constant.
  • Creditele în lei au dobânzi cu aproape 4% mai mici decât erau la începutul lui 2013
  • În cazul creditelor cu ipotecă, dobânzile variază între 4% şi 7%
  • Chiar şi în cazul creditelor de nevoi personale, dobânzile au scăzut sub 10%, dar există încă maxime de 20%
Cea mai mare performanţă a fost marcată în momentul în care creditele în lei au ajuns să fie mai ieftine decât cele în euro. Acest lucru a fost posibil în urma scăderii dobânzii de politică monetară şi a surplusului de lei din piaţă, care a dus la scăderea indicelui ROBOR. De notat, în acest context, este şi momentul în care s-au redus Rezervele Minime Obligatorii, lucru solicitat cu consecvenţă de către bănci, care au susţinut mereu că pot avea mai multă lejeritatea în finanţare dacă sumele blocate în RMO ar fi mai mici.„Dobânzile creditelor în lei au fost conduse spre minime istorice de scăderea accentuată a Roborului, în ultima perioadă. Acest lucru este evident şi în cazul creditului Prima Casă, care a ajuns acum la fel de ieftin în lei pe cât era şi varianta veche, în euro. În plus, trebuie să adăugăm la avantaje lipsa riscului valutar”, a declarat Liviu Andrei, director executiv Alliance Finance Broker.
Analiştii financiari spun că piaţa e prea puternic zdruncinată pentru a-şi reveni uşor, in timp ce bancherii sunt mai optimişti si cred ca in 2014 creditele vor creşte, chiar dacă într-un ritm scăzut.
Citeste intreg articolul

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus