CREDITELE IMOBILIARE IN LEI SUNT PREFERATE DE TOT MAI MULTI ROMANI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Pe de alta parte, preferinta romanilor pentru credite imobiliare in lei, a dus la scaderea numarului de credite acordate in euro.

Potrivit datelor BNR, ponderea creditelor imobiliare în lei acordate populaţiei s-a triplat în ultimii şapte ani, ajungând la aproape un sfert din total, împrumuturile în euro au coborât sub 70%, în timp ce procentul creditelor în franci acordate pentru cumpărarea locuinţelor s-a înjumătăţit, coborând sub 8%.

La sfârşitul anului 2008, când criza financiară mondială îşi făcea simţită prezenţă în România, după perioada de boom a creditării ipotecare şi a economiei, ponderea împrumuturilor imobiliare în lei era de doar 8%. După şapte ani, aproximativ 24% din creditele acordate pentru cumpărarea de locuinţe sunt în moneda naţională.

Creditele în lei au devenit atractive în special în ultimii doi ani ca urmare a scăderii dobânzilor, nivelul apropiindu-se de costul creditelor în valută. Ieftinirea împrumuturilor în lei a fost încurajată de relaxarea politicii monetare a BNR, care a coborât dobânda-cheie până la 2,75% pe an în 2014. Iar relaxarea politicii monetare a continuat în acest an.

Creditele imobiliare se vând în prezent la dobânzi de aproximativ 5% pe an, ceea ce înseamnă că rata lunară la un credit de 200.000 de lei pe 30 de ani este decirca 1.000 de lei.

Datele BNR indică o triplare a stocului de credite în lei acordate pentru cumpărarea de locuinţe în 2014, până la 10,4 mld. lei. Doar în decembrie 2014 stocul creditelor crescuse cu 1,4 mld. lei, triplu faţă de media lunilor anterioare, ceea ce echivalează cu circa 7.000 de credite noi.

Citeste stirea originala aici:
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus