CRIZA A SCHIMBAT COMPORTAMENTUL DEZVOLTATORILOR IMOBILIARI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
In perioada de boom imobiliar toti dezvoltatorii construiau apartamente cu suprafete cat mai generoase, fara sa tina cont de ceea ce ar fi avut nevoie potentialii clienti.
Anii de criza au facut ca cei ce vor sa dezvolte ansambluri de apartamente noi sa micsoreze suprafetele utile astfel incat sa poata vandi la preturi mai mici.

Tendinţa de scădere a suprafeţelor construite este evidentă la nivelul întregii pieţe, iar justificarea dezvoltatorilor este simplă. Au construit apartamente care să se încadreze în tiparele trasate de programul „Prima Casă“, prin intermediul căruia au fost tranzacţionate majoritatea locuinţelor în ultimii şase ani.

Profilul cumpărătorului

În cadrul programului „Prima Casă“, în perioada 2009-2014, băncile au acordat credite pentru achiziţia a 47.000 de locuinţe amplasate în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în valoare totală de circa 2,1 miliarde de euro, potrivit datelor comunicate revistei Capital de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). Preţul mediu plătit de bucureşteni pentru aceste locuinţe este de 44.680 de euro. Preţul mediu pe metru pătrat de suprafaţă utilă în regiunea Bucureşti-Ilfov a fost în perioada 2009-2013 de 1.064 euro, potrivit calculelor Capital pe baza datelor FNGCIMM. De aici rezultă că locuinţa medie achiziţionată în această regiune prin programul „Prima Casă“ are o suprafaţă de circa 42 mp. Diferenţele de preţ între Bucureşti şi restul ţării sunt de circa 30%, iar Capitala şi judeţul Ilfov formează singura regiune care a consemnat o scădere constantă a preţului de vânzare în cei şase ani de funcţionare a programului guvernamental.

Din totalul de credite „Prima Casă“ acordate în Bucureşti şi Ilfov în ultimii şase ani, circa 25.000 de împrumuturi, adică 53%, au fost utilizate pentru cumpărarea de apartamente cu două camere. Pentru locuinţe noi, construite în Bucureşti şi Ilfov în anii 2009-2014, au fost acordate de la începutul programului „Prima Casă“ şi până astăzi circa 18.500 de credite, în valoare totală de circa 850 mil. euro, de unde rezultă un preţ mediu pe unitate de circa 45.950 euro. Dintre acestea, circa 58% au fost apartamente cu două camere. Aproximativ 70% dintre cei care au cumpărat apartamente în Bucureşti şi Ilfov prin „Prima Casă“ au vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani.

Stire originala:
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus