DOUA COMPANII SUEDEZE ISI CONTINUA EXPANSIUNEA IMOBILIARA FOLOSIND SURSE PROPRII DE FINANTARE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Desi bancile au sustinut creditarea lejera, doua companii gigant Skanska si Ikea au folosit in Romania pentru dezvoltarea proiectelor imobiliare de anvergura surse proprii.
Grupurile suedeze Skanska şi IKEA au investit peste 260 mil. euro, cu precădere în Bucureşti, şi au în construcţie proiecte imobiliare care necesită alte peste 40 mil. euro. Cele două grupuri au realizat unele dintre cele mai mari tranzacţii cu terenuri şi sunt singurele dispuse să dezvolte proiecte de anvergură exclusiv din surse financiare proprii. Clădirile de birouri sunt principalul obiectiv investiţional vizat de cele două companii şi asta datorită lichidităţii acestui sector imobiliar, care se apropie de nivelul specific pieţei germane.
„Bucureştiul este o stea în ascensiune. Această piaţă este în creştere şi randamentele investiţionale sunt foarte atractive. Au ajuns la 7,5%, în coborâre faţă de nivelul de 8% de anul trecut“, declara Adrian Karczewicz, transaction director în cadrul Skanska Commercial Development Europe.
Compania suedeze IKEA, controlata de miliardarul Ingvar Kamprad, a intrat direct pe piaţa românească în 2010 când a achiziţionat cu circa 30 mil. euro magazinul IKEA, dezvoltat în franciză de omul de afaceri Gabriel Popoviciu în Băneasa, şi a cumpărat, prin intermediul diviziei sale imobiliare, terenul de 5,1 hectare al fabricii Timpuri Noi din Bucureşti, pentru care a plătit 34,6 mil. euro. Un an mai târziu, compania a cumpărat de la firma Baduc alte două hectare de teren pentru circa 13 mil. euro în zona Orhideea din Capitală. Pe lotul de la Timpuri Noi, Vastint România – firmă care gestionează activitatea imobiliară locală a Inter IKEA, a început anul acesta construcţia speculativă a primelor două clădiri de birouri, dintr-un total de trei, care urmează a fi livrate în primul trimestru din 2017. Această primă etapă presupune un cost de dezvoltare de circa 50 mil. euro, sumă care include şi valoarea terenului.
Anul acesta Ikea Romania a achizitionat un teren cu o suprafata de 13,7 hectare ce a aparţinut fabricii Anticorosiv de la fondul de investiţii Broadhurst Investments. Cu o investitie de aproximativ 60 mil. euro, aici se va construi cel de-al doilea magazin Ikea din Romania.
Cea mai mare investitie de 56 mil. euro, a grupului suedez in tara noasta a fost facuta la achizitonarea a a 33.600 de hectare de pădure.
Skanska a intrat oficial în România abia la finalul anului 2012 odată cu achiziţia unui teren situat din actualul pol de birouri Barbu Văcărescu – Pipera. Suedezii i-au plătit lui Gabriel Popoviciu circa 17 mil. euro pe acest teren şi de atunci au construit pe el două imobile de birouri, cu câte 12 etaje, care au costat circa 81 mil. euro. Primul a devenit sediul Orange România, iar al doilea este închiriat unor corporaţii precum Carrefour România, Sanofi sau Colgate Palmolive. A treia clădire din cadrul Green Court Bucharest va fi predată chiriaşilor în iunie anul viitor şi costă în jur de 27 mil. euro.
Anul trecut, compania suedeza Skanska a vândut nouă clădiri de birouri în valoare de 330 mil. euro, adică 10% din volumul de tranzacţii cu clădiri de birouri din regiunea noastră. Skanska a cumparat mai multe terenuri in Romania si precizeaza ca vor continua sa caute si sa investeasca in noi terenuri.

citeste stirea integral


Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus