EFECTELE NATIONALIZARII SUNT RESIMTITE SI IN 2016

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Piaţa imobiliara din Romania a avut mult de suferit atunci cand regimul comunist, abia instalat la putere a luat masura drastica de a se realiza nationalizarea proprietatilor. Desi regimul comunist a apus cu mult timp in urma, chiar si astazi, in 2016, o multime de proprietari umbla prin instanţe pentru a redobândi ceea ce este al lor de drept.
Naţionalizarea a fost una dintre primele măsuri aplicate de regimul comunist, imediat după instaurare, în anul 1947. Imobilele şi terenurile agricole au fost luate abuziv, iar proprietarii erau legaţi de mâini în faţa unei legi care nu doar că permitea dar şi încuraja furtul proprietăţilor. Imobile sau terenuri agricole, totul trebuia să se întoarcă la stat. Primii vizaţi: foştii industriaşi, marii proprietari de terenuri, bancherii şi marii comercianţi.
„Recent, Guvernul a întocmit o estimare parţială din care a reieşit faptul că au fost înregistrate mai mult de două milioane de cereri de reparaţie, din partea proprietarilor afectaţi de naţionalizare. Doar pentru acest aspect, s-a estimat o valoare de finanţare de 21 de miliarde de euro”, a explicat pentru Imopedia.ro Gianina Tomovici, avocat.
Naţionalizarea s-a făcut într-un ritm alert, motiv pentru care în anul 1962,  aproape că nu mai existau terenuri agricole în afara cooperativelor agricole, 9.000 de locuinţe au fost naţionalizate doar în Bucureşti, iar societatea civilă a fost nivelată la limita considerată acceptabilă de către conducător. Iar lucrurile au rămas neschimbate pentru încă aproape 30 de ani. După căderea regimului comunist, au început să apară primele legi care să repare prejudiciile aduse de către regim proprietăţii private. Aceste prime legi au fost însă mai mult teoretice, fără aplicabilitate practică.
Pentru mulţi ani după revoluţie, legea 112/1995 a fost cea care reglementa situaţia juridică a imobilelor trecute în proprietatea statului. Potrivit acesteia, chiriaşii aveau dreptul să le cumpere de la stat, ceea a condus la multiple controverse despre jocurile care se fac pentru ocuparea acestor locuinţe. Aceeaşi lege, susţinută de legea 10/2001, au stabilit principiul restituirii imobilelor naţionalizare precum şi cel al despăgubirii, acolo unde restituirea nu mai era posibilă. La un moment dat, prin legea 112 s-a instituit plafonarea despăgubirii, dar această prevedere a fost eliminată prin legea 10/2001. Totuşi, chiar şi la 20 de ani de la Revoluţie, recuperarea proprietăţilor naţionalizate părea un demers imposibil.

citeste stirea integralFormular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus