FMI AVERTIZEAZA CA PROGRAMUL "PRIMA CASA" REPREZINTĂ UN RISC LA ADRESA STABILITĂŢII SISTEMULUI BANCAR

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Fondul Monetar International(FMI) trage un semnal de alarma si avertizeaza ca programul "Prima Casa" reprezintă un risc la adresa stabilităţii sistemului bancar. 
FMI recomandă încetinirea programului, precum şi impunerea unei noi limitări a gradului de îndatorare;

BNR pregăteşte limitarea puternică a gradului de îndatorare a populaţiei incepand cu data de 1 iulie 2018, pentru creditele ipotecare şi de consum, pentru prima dată după aderarea la UE;
Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna mai 2018  la 5,41%, cel mai înalt nivel din februarie 2013, când a fost 5,65%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS);

Preţurile materialelor de constructie s-au scumpit cu peste 30%. În ultimele câteva luni am văzut o creştere dramatică a preţurilor pentru materialele de construcţie de bază precum cimentul, fierul beton sau chiar tabla. Toate acestea au un pret crescut cu peste 30%. Majorări similare se anunţă de-a lungul tuturor tipurilor de materiale, de la finisaje, la instalaţii. Finisajele se vor scumpi cu aproximativ 20% iar instalaţiile şi celelalte tipuri de materiale cu 15-20%.
Cresterea salariului minim a dus la o creştere de 25-30% a costului forţei de muncă, iar mâna de lucru calificată a devenit o raritate.

ROBOR la 3 luni s-a triplat în 2018 faţă de 2017. Indicele ROBOR la 3 luni pentru trimestrul II 2018 aferent creditelor de consum în lei se calculează ca medie aritmetică a cotelor zilnice din luna martie, rezultând nivelul de 2,06%. Anul trecut, pentru aceeaşi perioadă, indicele era de 0,83%, arată datele BNR

Volatilitate curs leu-euro. Analiştii financiari cred că volatilitatea leului va continua şi chiar va fi dublată şi de o creştere a dobânzilor, mai exact un euro în jur de 4,7 lei pentru final de an şi majorarea dobânzii de politică monetară în primul trimestru din 2018.

Instabilitatea politica se reflecta, din punct de vedere economic, in cresterea ratei inflatiei, in rata de schimb euro/leu, in investitiile publice, in scaderea investitiilor straine. In piata imobiliara efectul este de multe ori acela de amanare a realizarii unor investitii de dezvoltare imobiliara sau de cumparare a unei locuinte;

citeste stirea integral
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus