GRADUL DE ÎNDATORARE AL ROMÂNILOR CU CREDITE PRIMA CASĂ AR PUTEA CREŞTE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Intr-un raport de stabilitate financiara 2015, BNR (Banca Nationala a Romaniei) precizeaza ca este necesara o analiza a utilitaii programului Prima Casa.
"Este utilă o analizare a utilităţii măsurii programului Prima Casă, acordat în condiţiile actuale, şi contextul în care acesta mai aduce o valoare adăugată superioară vulnerabilităţilor pe care le creează", a concluzionat BNR.
BNR avertizează că riscurile creditelor acordate prin Prima Casă s-ar putea majora în perioada următoare, ceea ce pune sub semnul întrebării utilitatea programului. În scenariul de stres al băncii centrale, gradul de îndatorare al românilor cu credite Prima Casă ar putea creşte cu până la 12%.
O crestere a dobanzii atrage dupa sine o crestere de riscuri ale creditelor acordate, specifica specialistii bancii centrale.
Scenariul de stres luat în calcul de bancă prevede un şoc de două puncte procentuale pe rata dobânzii şi un şoc de 6% pe venitul debitorilor. În acest scenariu, gradul de îndatorare al celor cu credite Prima Casă ar creşte cu 12 puncte procentuale, în timp ce debitorii cu credite imobiliare obişnuite ar urca cu 9 puncte, faţă de 4 puncte procentuale în medie la nivelul întregului portofoliu de credite. Pentru o cincime dintre debitorii din programul Prima Casă, valoarea ratelor lunare după aplicarea şocurilor luate în calcul în scenariul de stres ar reveni la valoarea de la momentul acordării creditului.
Din creditele imobiliare noi aordate de banci in 2014 si 2015, aproximativ 50-60% au fost destinate programului Prima Casa.

citeste stirea integral


Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus