IMPOZITAREA TERENURILOR AGRICOLE NECESITA O MODIFICARE A NOULUI COD FISCAL

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Modificarea din Noul Cod Fiscal referitoare la impozitarea terenurilor agricole, care in prezent se realizeaza dupa categoriile intravilan sau extravilan, este discutata in Guvern. Modificarile din Noul Cod Fiscal intrat in vigoare, referitoare la modul de impozitare vor face ca terenurile agricole aflate în intravilan sa nu mai fie taxate ca şi cum ar avea o construcţie pe ele, chiar dacă nu au. 
Impozitarea terenurilor agricole intravilane se făcea în mod defectuos, până acum, iar acest lucru a fost permis şi de noul Cod Fiscal. Astfel, pentru orice asemenea teren, 400 de metri erau impozitaţi ca şi cum ar fi ocupaţi de o contrucţie şi doar restul suprafeţei erai impozitată pentru ceea ce este în realitate. De acum însă, această prevedere a fost abrogată şi întreaga suprafaţă va fi impozitată conform statutului de teren agricol. 
„Potrivit noilor norme, impozitul pe terenurile amplasate în intravilan, înregistrate în registrul agricol la altă categorie de folosinţă decât cea de terenuri cu construcţii, în limita a 400 de metri pătraţi, calculaţi o singură dată, se determină de la categoria de folosinţă teren neproductiv”, explică Marin Soareş, agricultor Ilfov.
Pentru terenurile intravilane înregistrate în altă categorie, cu o suprafaţă mai mare de 400 mp, impozitul este mai mic cu 3%, în 2016. Acest lucru avantajajează însă agricultorii gospodari, pentru că în cazul celor care nu îşi lucrează terenurile pentru doi ani consecutiv, impozitul se majorează cu 500%, din al treilea an. Regulile de bază rămân neschimbate. 


stirea integral aici

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus