IN CONSTRUCTII, NISIPUL ESTE UN MATERIAL INDISPENSABIL

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Pe piata constructiilor, nisipul este un material nelipsit si foarte important. Si in amenajari acesta joaca un rol important. Nisipul este materie prima pentru fabricarea betonului, mortarului pentru zidării şi tencuieli, pentru realizarea oglinzilor, vazelor, chiar şi a monitoarelor computerelor. Este o materie prima ieftina cu o vechime de secole si usor de gasit, insa mare atentie la calitatea lui. Un nisip de calitate proasta poate afecta rezistenta constructiei. De exemplu, nisipul de mare este nerecomandat, în lucrările de construcţii.
Pentru specialiştii din construcţii  nisipul este o întreagă industrie. Alaturi de pietriş, nisipul intră în realizarea betonului. Un sfert din compoziţia betonului este reprezentată de nisip. Dar atunci când nu se află sub tălpile noastre, nisipul se află peste tot în faţa ochilor noştri. Monitoarele computerelor au nisip în componenţă, la fel ca şi microscoapele sau lentile de telescop. Dar cel mai des regăsim nisipul în obiectele de sticlă, fie ele decorative sau cu o utilitate practică. Nisipul joacă un rol central în domeniul construcţiilor şi amenajărilor, motiv pentru care anual se folosesc sute de milioane de tone. Prin urmare, în unele locuri, nisipul este tot mai greu de procurat.
"Sună absurd să vorbeşti despre cât de greu este de găsit nisipul, când fiecare dintre noi, când merge în vacanţă vede zeci de kilometri de plaje, poate chiar neexploatate. Adevărul este că, în construcţii, nisipul de mare nu este recomandat. Se caută nisipul din albia râurilor, din cariere sau obţinut prin măcinarea pietrelor, acolo unde nu se poate extrage natural", a explicat pentru imopedia.ro Cristina Stamate, inginer construcţii MTH Construct&Design.
Pentru a putea fi folosit în construcţii, nisipul trebuie să se încadreze într-una dintre categoriile speciale:
-nisip mare, cu bobul cuprins între trei şi şapte mm;
-nisip mijlociu, cu bobul cuprins între unu şi trei mm
-nisip mic, cu bobul de 0,2 – 1 mm
-nisip fin, cu bobul de 0,02-0,2 mm
-nisip praf, cu bobul sub 0,02 mm
Nisipul este folosit si in amestecul cu vopsea, pentru a produce finisaje texturate pentru pereţi, sau podele non-derapante, în peisagistică, pentru a crea mici văi şi dealuri, pentru un teren de golf sau pe şosele, de exemplu, se foloseşte nisipul pentru a îmbunătăţi tracţiunea maşinilor, în perioadele de îngheţ.

citeste stirea integral

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus