IN INDONEZIA SE APLICA UN IMPOZIT SUPLIMENTAR PENTRU IMOBILELE DE LUX

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Guvernul din Indonezia a decis ca este momentul unei modificari in legislatia imobiliara referitoare la impozitarea locuintelor de lux. S-a luat hotararea ca imobilele de lux sa fie impozitate doar dupa criteriul valorii acestora si nu in functie de suprafata sau alte reguli.
Indonezia, o tara a carei economie este in ultimii ani intr-o crestere semnificativa, este văzută de investitorii internaţionali drept un stat cu un uriaş potenţial, în special în segmentul rezidenţial.
Potrivit datelor Knight Frank, capitala Indoneziei, Jakarta, a beneficiat de cea mai mare dezvoltare, preţul locuinţelor a crescut în ultimii cinci ani cu peste 150%.

Nişa proprietăţilor de lux din Capitală este intens exploatată de investitorii cu bugete mari, străinii pompând sume uriaşe în această categorie. Potrivit autorităţilor, este foarte mare numărul cumpărătorilor străini care tranzacţionează prin localnici împuterniciţi, astfel că statul pierde sume importante din impozite. Prin cea mai recentă schimbare de legislaţie, se speră mărirea bugetului local: proprietăţile de lux vor fi taxate în funcţie de valoare şi nu de suprafaţă sau alte criterii.

Până de curând, erau considerate „de lux” şi impozitate ca atare numai apartamentele cu suprafaţa de cel puţin 150 metri pătraţi şi casele cu suprafaţa de cel puţin 350 metri pătraţi. Noua schimbare prevede că se va aplica o taxă de 20% la tranzacţionarea apartamentelor cu un preţ de cel puţin un milion de dolari sau la vânzarea caselor cu un preţ de minimum două milioane de dolari, indiferent de caracteristicile acestora. Prin această modificare, autorităţile vizează un număr mare de locuinţe din cartierele cu reputaţie ale Jakartei, care scăpau neimpozitate.
Asociaţiile de profil s-au opus vehement acestei schimbări, explicând că este „mai corectă” o aplicare a taxei de lux în funcţie de dimensiunea construcţiei şi a terenului, pentru a nu influenţa preţurile. În caz contrar, actualele preţuri vor suferi corecţii severe, notează publicaţiile internaţionale. În răspuns, ministrul de Finanţe a explicat că există o categorie largă de proprietăţi de lux care reuşesc să scape de această etichetă doar prin simplul fapt că nu întrunesc criteriul suprafeţei.

stirea integral aici

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus