INCHIRIEREA PROPRIETATII TREBUIE FACUTA SUB FORME LEGALE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Proprietarii au datoria sa declare si veniturile realizate din inchirieri, dar in foarte multe cazuri acestia nu respecta obligatiile legale pe care le au, nu intocmesc contracte cu chiriasii si nu le inregistreaza la fisc. 
Agentii Fiscului au declarat ca vor fi mai multe vizite la asociaţiile de proprietari unde se ştie deja că sunt mai multe situaţii de acest gen. Intai se va trece la avertismente, apoi la sacţiuni.

Inchirierile de locuinţe fără forme legale sunt o practică generalizată în România, iar acest lucru trebuie să înceteze urgent. Acest lucru a fost decretat de către oficialii ANAF, care au explicat că analizează de mai mult timp cazul şi că acum pot trece la fapte. Într-o primă instanţă, se pregăteşte un val de avertismente.

„Agenţii ANAF vor merge mai întâi la asociaţiile de proprietari unde ştim că există o concentrare mai mare de chirii ilegale, cu scopul de a informa proprietarii, pentru ca aceştia să ştie ce au de făcut. Ei trebuie să îşi declare veniturile şi să plătească în consecinţă. În a doua etapă, vom organiza controale şi vom acţiona în consecinţă. Se simte o tendinţă accentuată de nedeclarare a veniturilor din chirii, iar acest lucru trebuie să înceteze”, a explicat Dragoş Doroş, preşedintelte ANAF. 

Probleme legate de nedeclararea chiriilor se resimt la nivelul întregii ţări, indiferent dacă este vorba despre marile oraşe sau zonele rurale. Tocmai de aceea, se anunţă acţiuni de amploare ale Fiscului, prin care să fie descoperite cât mai multe dintre aceste cazuri. Scopul final este acela de a avea încasări cât mai mari la bugetul de stat.

„Avem, în acest moment, sute de mii de contracte declarate, dar acesta este un număr destul de mic raportat la piaţa închirierilor. Sunt mult mai multe locuinţe închiriate pe cuprinsul ţării şi, în special, în marile oraşe. încercăm să scoatem la lumină cât mai multe dintre aceste venituri, să încasăm bani la bugetul statului”, explică oficialul ANAF.

Pentru a încuraja intrarea în legalitate, ANAF încearcă să modernizeze şi interacţiunea dintre instituţie şi contribuabili. Reducerea sau chiar eliminarea cozilor de la ghişeu este primul pas şi este un proiect deja un derulare.  

„Pentru contribuabilii mici, planul nostru este acela de a-i chema la ghişeu cât mai rar. Peste câţiva ani, am putea chiar să nu îi mai chemăm deloc la ghişeu. Primul pas a fost acela de a depunde declaraţiile online, dar unii contribuabili preferă să le depună pe hârtie. Acest lucru nu va mai fi posibil de la începutul anului viitor, iar noi ducem o campanie prin care să informăm asupra metodelor de depunere online”, explică şeful ANAF. 

stirea integral aici:

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus