INTRE RISCURI ŞI AVANTAJE - PROIECTE DE CASE LUATE DE PE INTERNET

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
 O sumă mare pentru care primeşti la schimb ceea ce pare un simplu dosar. Nişte foi. Aceste hârtii stabilesc însă cât va costa construcţia, cât timp va rezista casa ta, cât de economică şi practică va fi. Cu toate acestea, etapa de proiectare este considerată un cost suplimentar care poate fi ocolit. Ea este înlocuită cu preluarea unor proiecte de pe internet, care îi atrag pe viitorii proprietari strict din punct de vedere estetic. O economie făcută astfel se poate însă transforma în pagubă, pe termen lung. Proiectele perfecte pentru o familie se pot dovedi a fi total nepotrivite şi chiar periculoase, pentru altă familie.

Proiectarea nu se reduce la designul unei locuinţe, aşa cum se înţelege la modul generalist. Atunci când un proiectant se apucă de treabă, el ştie că trebuie să îndeplinească cinci condiţii cruciale: să facă o casă rezistentă şi stabilă, o locuinţă care să fie potrivită celor care vor trăi în ea, o casă economică atât la construire cât şi la exploatare, o casă care să reziste mult şi să se comporte optim în situaţii improbabile şi necunoscute la momentul proiectării.

Siguranţa pe termen lung este prioritatea numărul unu, în proiectare. Inginerul dispune de metode de calcul care îi permit să tragă concluzii despre cum se va comporta construcţia, în asnamblu. El trebuie să evalueze sarcinile exterioare, să stabilească modul lor de acţionare şi să folosească materialele potrivite ca proprietăţi mecanice. Iar toate acestea în timp ce se gândeşte la confortul viitorilor locuitori, lucru care nu se poate întâmpla decât după o discuţie amplă cu aceştia, legată despre modul lor de viaţă din prezent şi aspiraţiile pe care le au”, a declarat pentru IMOPEDIA.ro inginer proiectant Diana Marunţicu, ArhiCad.

Clienţii sunt interesaţi mai întâi de cheltuieli, apoi de calitatea construcţiei

Aceste lucruri sunt însă mai degrabă o preocupare pentru ingineri. Viitorii proprietari sunt mai interesaţi de următoarea etapă: cum pot avea o casă care se construieşte ieftin şi va fi economică, din momentul în care o vor ocupa? Ce-i drept, aceasta este una dintre cele mai complexe probleme din domeniul construcţiilor.

Sunt mai mulţi factori de care se ţine cont, atunci când vrei o construcţie economică. Concepţia tehnică este primul. Mă refer aici la stâlpi, plăci, sisteme de cadre, calculate în aşa fel încât să nu cedeze dar să nu fie nici prea rigide. Apoi se trece la evaluarea încărcăturilor. Deşi există proceduri standard, inginerul trebuie să ştie să le aleagă şi să le aplice cu discernământ. Dacă se exagerează importanţa încărcării, construcţia devine mai scumpă şi, adesea, prohibitivă. O construcţie este cu atât mai economică cu cât are o greutate mai redusă. Aluminiul şi oţelul sunt două exemple de materiale cu greutate redusă şi rezistenţă mecanică mare”, continuă inginer proiectant Diana Marunţicu.

Un proiect bun pentru unii clienţi, poate fi periculos pentru alţii

Dar o construcţie de calitate nu este universal valabilă. Cu alte cuvinte, o casă sigură într-o regiune poate să devină periculoasă dacă este construită în altă parte. De exemplu, în zonele cu risc seismic ridicat nu ar trebui folosite proiectele pregătite pentru zone care nu sunt supuse acestui risc. Iar în zonele care sunt supuse inundaţiilor, ar putea fi nejustificate cheltuielile pentru o locuinţă rezistentă din punct de vedere seismic.

Trebuie luat în calcul şi ce materiale sunt disponibile în zona în care urmează să fie ridicată construcţia, pentru că folosirea materialelor imediat accesibile conduce la economii şi eficientizare. Cel puţin la fel de importantă, pentru economia şi rezistenţa pe termen lung, este şi îndemânarea echipei de construcţii, precum şi onestitatea acesteia. Un proiect bun se poate transforma într-o construcţie deficitară, fără oameni cinstiţi, devotaţi meseriei lor”, explică inginerul proiectant.

Stirea integrala aici:

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus