LEGEA DARII IN PLATA, LA UN PAS DISTANTA DE A FI PUSA IN APLICARE IN ROMANIA

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Legea dării în plată, boicotată de Comisia Europeană şi BCE, este foarte aproape de a fi pusa in aplicare in Romania. Desi continua sa starneasca diverse controverse, legea ar putea primi curand acordul pentru intrarea in vigoare. 

Legea dării în plată s-a întors de la presedinte către Senat, pentru a fi revizuită. Acest lucru a funcţionat în favoarea bancherilor, care au obţinut câştig de cauză la una dintre cele două mari solicitări. Astfel, în legea reexaminată, se prevede următoarea clauză:

„Între părţi s-a încheiat un contract de credit a cărui valoare la momentul acordării nu depăşea echivalentul în lei a 150.000 de euro, sumă calculată la cursul de schimb publicat de Banca Naţională a României în ziua încheierii contractului de credit, garantat prin ipotecă asupra unui bun imobil cu destinaţie locuinţă", arată amendamentul votat de senatori.
A doua solicitare a bancherilor, respectiv aceea de a nu se aplica legea şi în cazul persoanelor cu credite Prima Casă, nu a trecut de Senat. Acest lucru a fost argumentat cu faptul că şi clienţii programului guvernamental au nevoie de susţinere. Singura problemă ar fi aceea că legea ar putea duce la încetarea Prima Casă şi imposibilitatea statului de a-şi asuma garanţiile suverane. 

O altă problemă a legii, în noua ei formă, este excluderea celor care şi-au garantat locuinţele cu terenuri explicaţia stă în faptul că aceştia au o rată mai mare de neplată. Senatul pare să fi trecut cu vederea acest aspect, pe care specialiştii îl cataloghează drept discriminatoriu, după cum s-a subliniat şi în cadrul sesiunii de vot. 

„Vă atrag atenţia că prin amendamentul pe care l-aţi votat, aţi dat posibilitatea ca legea să fie la CCR amendată ca discriminatorie şi de fapt să prelungiţi neaplicarea acestei legi. Poate veţi corecta la Cameră acest lucru", a punctat Mariana Câmpeanu. Senator.
Aceste omisiuni ale Senatului sunt puse pe seama lipsei de interes şi supraveghere din partea instituţiilor avizate. De altfel, această situaţie a readus în prim plan tensiuni mai vechi între senatori şi lideri marcanţi ai ţării.

stirea integral aiciFormular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus