MAJORITATEA TRANZACTIILOR IMOBILIARE DIN PIATA SUNT FACUTE DE PROPRIETARI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Intr-un interviu acordat portalului imobiliar Imopedia.ro, Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România, afirma ca majoritatea tranzactiilor imobiliare din piata se semnează fără ajutorul unui consultant specializat.
Tranzactiile tip FSBO domina in acest moment piata imobiliara rezidentiala din Romania, spre deosebire de pietele din tarile dezvoltate:  „În acest moment, pe piaţa din România, procentul tranzacţiilor intermediate de un agent imobiliar este de doar 25%. Prin comparaţie, în Canada, 95% din trazacţii se realizează prin intermedierea oferită de un agent imobiliar, iar în alte ţări din Vestul Europei procentul ajunge la 65%”, spune Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Diferenţa uriaşă faţă de alte ţări vestice este dată, cu precădere, de lipsa încrederii clienţilor în agenţii imobiliari, susţinută din plin de numeroase colaborări defectuoase. Principalul catalizator al acestui cerc vicios este lipsa unui set de norme care să reglementeze industria, precum şi lipsa unei educaţii specifice în acest sens.

„Situaţia era similară inclusiv în perioada de boom şi nu este vorba neapărat de neîncrederea clienţilor în agenţii imobiliari, ci de calitatea serviciului în raport cu preţul – şi atunci, clientul tranzacţionează pe cont propriu. În prezent, pentru a ajunge la o colaborare, un agent imobiliar trebuie să ofere mult mai mult decât nilte simple detalii despre proprietate, trebuie să ofere mai multă consultanţă pe partea de achiziţie. În ceea ce priveşte reglementarea pieţei, ARAI a insistat ani de zile să se facă un set de norme, am avut multe tentative în această direcţie. Însă se pare că acum, la nivel european, luxrurile devin mai laxe, există o tendinţă de descentralizare a profesiilor considerate liberale. Sigur, că poate că ar fi bine să existe nişte praguri pentru practicarea meseriei, dar nu poţi reglementa foarte rigid domeniul, în sensul constrângerii agenţilor”, conchide Ruxandra Cleciu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI). 

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus