METODA UNICA DE CALCUL PENTRU IMPOZITUL PE CLADIRI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Autoritatile portugheze propun un nou plan de calcul al impozitului pe cladiri, fiind de parere ca acesta ar trebui stabilit in functie de noi factori, cantitatea de lumină naturală şi calitatea priveliştii. Astfel, in Portugalia, taxele si impozitele pe proprietate ar trebui ajustate.

Măsura vizează exclusiv locuinţele nou-construite şi proprietăţile care solicită reevaluare. Actualul plan prevede o creştere a taxelor cu 20% în cazul apartamentelor îndreptate către sud, care se bucură de o vedere decentă, dar şi o scădere de 10% pentru unităţile cu vedere către cimitir, poziţionate la parterul clădirilor sau spre nord. Totodată, autorităţile vor să ia în considerare şi alţi factori, precum nivelul de poluare fonică.

Scopul acestui nou plan de taxare nu ar fi acela de a mări bugetul, ci de a aplica impozite corecte, conform bunurilor deţinute şi facilităţilor de care se bucură fiecare proprietar, a explicat Secretarul de Finanţe Rocha Andrade. De asemenea, oficialul a mai precizat că este nevoie de ajustarea planului de taxare în conformitate cu piaţa – apartamentele cu anumite caracteristici au un preţ de vânzare sau de închiriere mai mare, aşa că ar trebui impozitate ca atare.

Propunerea a atras mari critici din partea jucătorilor din real estate şi, desigur, a cetăţenilor, apartamentele poziţionate către sud reprezentând o normalitate într-o ţară ca Portugalia. Specialiştii imobiliari au argumentat că, printr-o astfel de măsură, guvernul nu face decât să penalizeze clienţii pentru deciziile emoţionale.

„O astfel de lege nu are nicio noimă. Oamenii plătesc o taxă pe ceva care nu aduce profit. Aici vorbim de căminele oamenilor, iar mulţi dintre proprietari se vor găsi în situaţia în care nu îşi vor permite să plătească aceste majorări”, a declarat Luís Menezes Leitão, preşedintele Asociaţiei de Proprietari din Lisabona.

 stirea integral aici

 


Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus