MODIFICARI ALE LEGII 17/2014 PENTRU CUMPAREA TERENURILOR AGRICOLE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Anul trecut a intrat in vigoare Legea 17/2014, care reglementa tranzacţiile cu terenuri agricole pe persoană fizică si modul de cumparare a acestora de catre cetatenii straini.
Două proiecte de acte normative sunt pe cale să modifice modul în care străinii cumpără teren în România. Pana la modificarea legii mii de proprietari nu pot beneficia de propriile terenuri.
In prezent, pe masa parlamentarilor există două proiecte de acte normative prin care se doreşte să se aducă modificări la controversata Lege care permite cetăţenilor străini persoane fizice să cumpere teren agricol în România.
Primul proiect de acte normative vizează o problemă care a generat mari prejudicii celor care au încheiat antecontracte sau promisiuni de vânzare cumpărare de teren anterior datei de 11 aprilie 2014, ziua în care a intrat în vigoare Legea privind unele masuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate in extravilan. Practic, deşi au plătit pentru terenul care urma să intre în posesia lor în urma încheierii actului de vânzare cumpărare, tranzacţia nu s-a mai putut finaliza, iar eu nu pot beneficia de bunul lor. Aceasta întrucât, potrivit noii Legi a terenurilor, "prevederile prezentei legi nu se aplică antecontractelor şi pactelor de opţiune care au fost autentificate la notariat anterior intrării în vigoare a acesteia".
Cel de-al doilea proiect de act normativ, o iniţiativă a senatorilor PNL, vrea să schimbe din temelii principiul care a stat la baza acestei legi. Astfel, senatorii vor să introducă în lege principiul reciprocităţii, astfel încât un cetăţean al unei ţări să aibă aceleaşi drepturi privind achiziţionarea de terenuri, pe care le are şi cetăţeanul român în ţara respectivă." În urma studierii prevederilor din legislaţia ţărilor membre ale UE referitoare la vânzarea terenurilor agricole către cetăţeni străini, s-au constatat o serie de condiţii impuse de acestea în cazul în care un cetăţean străin doreşte să achiziţioneze teren în ţara respectivă, condiţii ce nu se regăsesc în legislaţia din România", se arată în expunerea de motive a proiectului.

citeste stirea integralFormular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus