MODIFICARI IN PROGRAMUL "PRIMA CASA"

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Programul "Prima Casa" se modifica prin implementarea si completarea noilor norme aprobate printr-o Hotarare de Guvern. Astfel, beneficiarii programului pot trece de la o locuinta mai mica la una mai mare, fie ca valoare, fie ca suprafata.
“In cazul trecerii de la o locuinta mai mica la una mai mare, garantiile pentru achizitionarea/ construirea unei noi locuinte in cadrul programului sunt garantate cu ipoteca legala de rang I asupra noii locuinte, in favoarea statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si in favoarea finantatorului, proportional cu procentul de garantare. Ipoteca este valabila pe toata durata finantarii, cu notarea in cartea funciara a interdictiei de instrainare pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu sarcini pe toata durata garantiei", a precizat Executivul.
Cei care si-au achizitionat deja locuinte prin acest program si doresc sa faca trecerea la o locuinta mai mare au obligatia sa utilizeze sumele obtinute din vanzarea locuintei achizitionate sau construite initial in cadrul programului pentru lichidarea creditului acordat initial, iar in cazul in care aceste sume sunt insuficiente pentru stingerea creditului acordat initial, trebuie sa achite din surse proprii eventuala diferenta.
Potrivit acestei hotararii a Guvernului, in normele de aplicare aferente programului "Prima casa" se mentioneaza "un acord in ceea ce priveste posibilitatea de a inchiria o parte sau intregul imobil achizitionat prin program sau de a stabili un sediu social in acest imobil".
De asemenea, in noile modificari exista si posibilitatea inscrierii in contractul de garantare si de credit a sotului/sotiei, in situatiile in care actul de casatorie a intervenit ulterior achizitionarii locuintei in cadrul programului. De asemenea, se aliniaza prevederile programului la cele ale noului Cod civil in ceea ce priveste posibilitatea separatiei bunurilor prin conventie matrimoniala.
O alta prevedere vine in sprijinul persoanelor fizice care au achizitionat locuinta prin programul "Prima Casa" si care nu mai pot plati temporar ratele dar doresc dupa depasirea situatiei financiare dificile sa-si recupereze imobilul.
Acestia pot solicita o singura data finantatorilor repunerea in drepturile si obligatiile aferente contractului de credit si de garantare, cu respectarea conditiilor programului si cu mentinerea conditiilor in care a fost acordata garantia.
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus