MUGUR ISĂRESCU: CEI CARE ŞI-AU LUAT CASE AU DEVENIT PRIZONIERII PROPRIILOR ASPIRAŢII, NU AI BĂNCILOR

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, este de parere ca romanii care au luat bani de la banca pentru a-şi cumpăra locuinte nu au devenit prizonierii institutiilor de creditare, ci ai propriilor aspiraţii.
Guvernatorul precizeaza ca institutia pe care o conduce vrea să promoveze, prin Raportul asupra stabilităţii financiare, o discuţie serioasă despre creditul ipotecar, nu una de tipul ”alba-neagra”, cu lozinci care fac referire la descurajarea creditării de către banca centrală. 
La aparitia Raportului asupra stabilităţii financiare, guvernatorul a spus ca documentul evidenţiază riscul de nerambursare a creditelor, insa acesta poate fi atenuat de găsirea unui echilibru între aspiraţii şi riscuri.

Se spune că oamenii care şi-au luat case au devenit robii băncilor. Nu au devenit robii băncilor. Ei au devenit prizonierii unei aspiraţii pe care doreau să şi-o îndeplinească, de a-şi face o casă. De a-şi face o casă rapid, fără să aştepte 20-30 de ani, dotată de la început, pe care s-o plătească în 20-30 de ani”, a declarat guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu a atras atentia asupra faptului că tinerii care îşi iau un credit ipotecar trebuie să fie conştienţi de riscurile care vin la pachet cu aceasta decizie.
”A cumpăra în tinereţe o casă şi încă una mobilată, este un lucru extrem de serios. Prin acest raport, vrem să promovăm o discuţie serioasă despre creditul ipotecar. Nu o discuţie de tipul ”alba-neagra”: Banca Naţională descurajează sau omoară creditul. Păi, asta vrem să promovăm? Cu lozinci din acestea care nu spun mai nimic?”, a punctat Mugur Isărescu.

Totodata, guvernatorul BNR a precizat că banca centrală incearca să găsească un echilibru între aspiraţia pozitivă de a cumpara o casă cu bani imprumutati de la banca şi riscurile aferente.
Potrivit news.ro, Mugur Isărescu a explicat ca raportul asupra stabilităţii financiare are scopul de a identifica vulnerabilităţile esentiale ale sistemului financiar, care pot amplifica şocurile interne şi internaţionale, în contextul în care epoca dobânzilor scăzute s-a terminat.

stirea integral aiciFormular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus