NOI MODIFICARI IN PROGRAMUL "PRIMA CASA"

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
La jumatatea lunii ianuarie a acestui an, Darius Valcov, Ministrul Finantelor Publice, a declarat: "Au existat solicitari de la persoane care au achizitionat o prima casa, doresc sa treaca la un apartament, sa spunem, de la o garsoniera, de la un apartament cu doua camere la un apartament cu trei camere, respectiv cu patru camere, si atunci nu ar mai fi 'Prima Casa'. Trebuie să găsim şi pentru dumnealor o soluţie, astfel încât cât mai multe persoane să poată aplica". Nu au fost doar vorbe in vant, ulterior s-a gasit si solutia.
Vechii beneficiari ai programului "Prima Casa" care intentioneaza sa-si schimbe locuinta cu una mai mare, o pot face prin noile modificari ale acestuia ce presupun indeplinirea a patru conditii. Astfel, cei care sunt deja in posesia unei locuinte prin programul ''Prima Casa'' isi vor putea achizitiona o locuinta mai scumpa, garantata de stat.
In proiectul de ordonanta de urgenta, aprobat in sedinta de Guvern din 4 martie se precizeaza ca: "Beneficiarul Programului care deţine o locuinţă achiziţionată sau construită în cadrul Programului poate achiziţiona o nouă locuinţă în cadrul Programului cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: noua locuinţă care se va achiziţiona în cadrul Programului să aibă suprafaţa utilă mai mare decât a locuinţei achiziţionate sau construite iniţial în cadrul Programului sau valoarea noii locuinţe rezultată din raportul de evaluare să fie mai mare decât valoarea evaluată la momentul acordării creditului pentru locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului".
O a doua conditie ce trebuie indeplinita este legata de instrainarea proprietatii doar prin contract de vanzare-cumparare. Acesta trebuie semnat cel târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a noii locuinţe. Creditul initial primit prin programul Prima Casa trebuie sa fie deja lichidat la data intocmirii contractului de vanzare-cumparare. 
Condiţia referitoare la rangul dreptului de ipotecă trebuie să fie îndeplinită până la momentul formulării cererii de plată a noii garanţii de către finanţator. În cazul primirii de către finanţator a comunicării respingerii cererii de plată a noii garanţii de la FNGCIMM(Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii), în temeiul contractului de garantare, finanţatorul are dreptul să înscrie în cartea funciară ipoteca legală conform dispoziţiilor Codului civil, concomitent cu radierea din cartea funciară a ipotecii legale instituite în favoarea statului român.
Garanţia FNGCIMM este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi poate fi emisa la cererea instituţiilor finanţatoare partenere.


Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus