NUMARUL CELOR CE NU ISI POT PLATI RATELE ESTE IN CRESTERE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Datele oferite de BNR trag un semnal de alarmă asupra unei probleme mai vechi, subliniate de recenta criză a creditelor în franci elveţieni. Deşi aceste probleme sunt bine cunoscute de oficialii instituţiilor financiare, băncile sunt neiertătoare cu clienţii care nu îşi pot achita ratele la timp.

Statisticile legate de credite, raportate de BNR pentru finele lunii februarie, sunt, pe de o parte, bune, pe de altă parte, îngrijorătoare. Astfel, restanţele la creditele acordate populaţiei şi firmelor însumează 25,3 miliarde lei, cu 25% mai puţine faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Totuşi, se resimte o creştere de 330 milioane lei într-o singură lună, dacă ne raportăm la luna ianuarie a acestui an. Este pentru prima oară, în ultimele nouă luni, când se resimte o creştere a datoriilor bancare. Acest lucru s-ar putea explica prin recenta criză a creditelor acordate în franci elveţieni, o situaţie pentru care băncile încearcă să găsească soluţii de mult timp, dar până acum nu s-a ajuns la o rezolvare unanim acceptată.

Deşi creditele în lei au devenit un lucru comun, în ultima perioadă, în numărul total al creditelor, majoritari sunt încă cei cu credite în valută. Astfel, dacă la finele lunii februarie existau credite în lei restante în total de 2,4 miliarde lei, pentru creditele în valută, restanţele echivalente erau de 6,4 miliarde lei. Detaliat pe Bucureşti, totalul creditelor în lei ajungea la 28,5 miliarde lei, iar al celor în valută, la 55,2 miliarde lei”, a explicat pentru IMOPEDIA.ro Mirel Vochin, broker de credite SafeAsig.

Întârzierile la plată sunt înregistrare în Biroul de Credite şi păstrate acolo, timp de patru ani

În momentul în care clientul nu îşi plăteşte ratele la timp, banca are la dispoziţie toate pârghiile legale pentru a recupera datoriile. Raportarea la Biroul de Credite este primul pas şi acest lucru va afecta clientul bancar, chiar dacă acesta îşi plăteşte datoria în scurt timp după terminarea timpului maxim de plată. Odată înregistrate informaţiile despre datorie la Biroul de Credite, acestea vor fi păstrate acolo timp de patru ani. Problema este că băncile, în precauţia generată de criză, verifică atent istoricul clienţilor.

Clienţii pot fi afectaţi de prezenţa la Biroul de Credite chiar dacă sunt codebitori sau giranţi. Datele sunt interpretate progresiv: cu cât este mai mare întârzierea, cu atât scad şansele de a beneficia de un credit în următorii ani. Băncile care totuşi acordă credite acestor clienţi, le oferă produse mult mai scumpe decât primesc clienţii care au un istoric curat. În plus, datornicii nu vor mai primi ofertele promoţionale ale băncilor sau creşterile de limite de credit care sunt oferite clienţilor care îşi plătesc ratele la timp”, continuă brokerul de credite.   

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus