O ECHIPĂ FORMATĂ DIN ISTORICI, CONSTRUCTORI ŞI VOLUNTARI, ŞI-A PROPUS SĂ RIDICE UN CASTEL MEDIEVAL CU AJUTORUL UNOR TEHNICI DIN SECOLUL XIII

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
O echipa formata din 55 de specialisti, istorici, constructori şi voluntari, şi-a propus să ridice un castel medieval cu ajutorul unor materiale si tehnici utilizate in secolul XIII.

Este un proiect inedit, menit să aducă puţină linişte într-un domeniu atât de agitat, cum este cel al construcţiilor.Castelul Guedelon din Burgundy, Franţa, atrage 300.000 de vizitatori în fiecare an. Iniţiatorii proiectului îl numesc arheologie experimentală.

„Este imposibil să vizitezi un castel medieval şi să nu te gândeşti cum a fost construit, de unde au venit materialele, cum au fost transportate, ce unelte s-au folosit. Guedelon aruncă lumină asupra tuturor acestor mistere ale lumii medievale”, explică iniţiatorii proiectului.

Construcţia castelului poate aduce la lumină vechi tehnici ce ar putea fi aplicate astăzi, într-un mod actualizat, pentru că întregul proiect este o lecţie de sustenabilitate în construcţii. Zidăria este făcută cu zăbrele, vasele de var sunt fabricate pe loc, se folosesc plăci de stejar, inul şi funii de cânepă. Iar pentru deliciul turiştilor, în cuptoarele castelului se coc bunătăţi ce sunt împărţite în mulţime.

„Regula pe şantier este că putem folosi doar ce ştim din documentele istorice că ar fi existat în anul 1228, data pe care am ataşat-o noi ca an de construcţie al castelului. Dar după ce am respectat aceste reguli, ne-am dat seama că totuşi lipseşte ceva: castelului îi lipseşte viaţa. Aşa că am creat un caracter – proprietarul, care are preferinţe foarte clare despre ce îşi doreşte de la castelul lui şi turiştii au apreciat şi mai mult castelul de atunci. Seigneur Guilbert este un lord feudal care a primit dreptul de a-şi construi un castel pentru că a luat partea coroanei în timpul rebeliunii din anul 1226”, explică echipa implicată.

Inspirat de trecut, acest proiect este de o mare relevanţă şi pentru vremurile actuale. Guedelon este un punct de interes ştiinţific, educaţional şi istoric, dar şi un motor economic pentru regiune. Dar mai presus de toate, este o demonstraţie de putere a unui colectiv care nu este neapărat specializat în construcţii

citeste stirea integral
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus