O NOUA AFACERE IN PIATA IMOBILIARA: CROWDFUNDING ÎN IMOBILIARE

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Proiectele imobiliare nu păreau să fie potrivite pentru acest tip de strângere de fonduri, dar această idee s-a schimbat odată cu tranzacţia istorică din 2014 prin care hotelul Hard Rock din Palm Springs a vândut 15% din capitalul propriu către 85 de persoane, care au investit în total 1,5 milioane de dolari. În următoarele şase luni de la această tranzacţie, s-a investit peste un miliard de dolari prin crowdfunding, în piaţa imobiliară din SUA. Acum, acest sistem este deschis oricui, inclusiv străinilor, iar suma minimă este de 100 de dolari.

Piaţa de crowdfunding imobiliar creşte exploziv, deşi nu a trecut nici măcar un an de la prima tranzacţie de acest tip. Anul trecut, în SUA, locul din care a pornit această frenezie imobiliară, investiţiile au crescut de la zero la un miliard de dolari, în doar câteva luni. La sfârşitul acestui an, se aşteaptă ca numărul total al investiţiilor să crească la 2.5 miliarde de dolari. Acest lucru se datorează în principal faptului că străinilor li s-a permis să participe la strângerile de fonduri din SUA, iar limita inferioară de plată este de 100 de dolari.

Crowdfundingul imobiliar creşte mult peste orice aşteptare. Când domeniul a fost reglementat, nimeni nu s-a aşteptat ca domeniul imobiliar să fie parte din el, dar se dovedeşte a fi o metodă eficientă pentru investitori să găsească şi să abordeze oferte bune din domeniu”, explică Richard Swart, reprezentant Massolution, companie care a studiat evoluţia pieţei de crowdfunding din SUA.

Investitorii acreditaţi au investiţii minime obligatorii de 10.000$. Investitorii nonacreditaţi însă, pot plasa doar 100$

În imobiliare, sistemul de crowfunding se împarte în două categorii: segmentul dedicat investitorilor acreditaţi şi segmentul dedicat investitorilor non-acredataţi. Investitorii acreditaţi sunt cei care au o avere netă de cel puţin un milion de dolari, excluzând locuinţele, şi un venit de cel puţin 200.000 de dolari, în ultimii doi ani. În cazul lor, investiţia minimă este de 10.000 de dolari. A doua categorie, cea a investitorilor non-acreditaţi, este recent apărută în acest domeniu.

Industria s-a schimbat recent, iar câteva platforme de crowdfunding permit participarea investitorilor non-acreditaţi. În general, aceştia pot participa doar la proiecte cu o valoare maximă de 5 milioane de euro, iar investiţia iniţială este de minimum 100 de dolari. Această schimbare se petrece din dorinţa platformelor de a atinge cât mai mulţi investitori”, explică pentru IMOPEDIA.ro Mihai Stănescu, analist financiar şi investitor imobiliar.

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus