O NOUĂ MODIFICARE ÎN PROGRAMUL PRIMA CASĂ?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Lansat în anul 2009, programul Prima Casă este instrumentul cu ajutorul căruia peste 180.000 de români şi-au achiziţionat o locuinţă. De-a lungul timpului, programul a suferit o multitudine de modificări. 
Recent, autoritatile au introdus o nouă propunere în proiectul privind Strategia Naţională a Locuirii referitoare la acest program. Beneficiari ar putea deveni doar solicitanţii cu venituri reduse, deoarece accesându-l şi cei cu venituri ridicate piaţa de locuinţe a distorsionată.

”Programul de garantare Prima Casă a permis familiilor cu venituri medii să aibă acces la un credit ipotecar accesibil pentru a achiziţiona o locuinţă, dar a direcţionat o mare parte din cifra de afaceri de pe piaţă spre unităţile mai vechi cu una sau două camere. Acest lucru a avut un efect de distorsionare asupra pieţei de locuinte deoarece creditele Prima Casa sunt deschise tuturor grupurilor de venituri, ceea ce înseamnă ca şi unele gospodarii cu venituri mai mari, care pot contracta finanţare la rata de pe piaţa, sunt influentate sa aleagă unităţi mai mici, direcţionând şi dezvoltatorii în aceeaşi direcţie”, se menţionează în documentul citat.

La momentul actual, programul Prima Casă permite direcţionarea bugetelor publice alocate şi către familiile cu venituri medii sau ridicate, susţin autorii proiectului privind Strategia Naţională a Locuirii.

”Câteva modificări ale programului Prima Casă ar putea ajuta la soluţionarea unora dintre aceste probleme: de exemplu, printr-o direcţionare mai bună către gospodăriile care altfel nu ar putea contracta o ipotecă, efectele de distorsionare ar putea fi reduse deoarece veniturile beneficiarilor ar corespunde preţurilor locuinţelor mai mici, iar cheltuielile publice ar fi direcţionate corespunzator catre gospodăriile cu venituri mai mici”, se mai arată în proiect.

Strategia Naţională a Locuirii conţine modificări şi în ceea ce priveşte locuinţele construite prin ANL (Agenţia Naţională pentru Locuinţe), în special în cazul locuinţelor cu chirii subvenţionate pentru tineri.
”Vanzarea locuinţelor cu chirii subvenţionate pentru tineri, în contextul în care fondul de locuinţe publice este deja foarte limitat, nu este recomandată. Acest fond ar putea fi menţinut sub forma unor locuinţe cu chirie care să fie utilizate într-unul sau mai multe dintre urmatoarele scopuri: pentru active generatoare de venit cu chirii la preţul pieţei care să contribuie la subvenţionarea încrucişată a locuinţelor sociale sau la strangerea de fonduri pentru locuinţe sociale noi; locuinţe în regim de închiriere destinate gospodăriilor cu venit redus, care pot sa plătească chiriile actuale; locuinţe pentru tineri (în forma programului actual), cu chirii subvenţionate, însă cu un plafon în ceea ce priveşte numărul de ani în care acestea pot fi ocupate de către o singură gospodarie (de exemplu 3-5 ani); sau locuinţe de „tranziţie” pentru rezidenţii clădirilor care se află în curs de reabilitare seismică.

citeşte ştirea integral

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus