OFERTE DE CREDITE IMOBILIARE COMPARABILE CU CELE DIN PRIMA CASA

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Pentru cei care nu sunt eligibili pentru programul Prima Casa, dar si pentru cei ce sunt, au aparut in acest moment variante alternative de contactare a unui credit ipotecar prin Prima Casa.
Singurul lucru pe care bancile nu il pot contracara in acest moment in ofertele lor este avansul, unde Prima Casa are un avantaj major, avansul fiind de 5% din valoarea imobilului achizitionat, pe cand in oferta bancilor, avansul minim este de 15% din cauza reglementarilor impuse de catre BNR in cazul creditelor ipotecare standard, a declarat pentru ZF, Gabriel Creţu, managing partner al companiei de consultanţă Adwisers, cu activităţi în brokerajul de credite.

Un credit imobiliar standard de 160.000 de lei (echivalentul a 35.000 de euro) pe 30 de ani are o rată lunară de circa 750 de lei, iar până la finalul contractului clientul rambursează băncii circa 290.000 de lei. Acelaşi credit luat prin Prima casă are o rată de circa 720 de lei.

Prima casă vine însă cu un avans de 5% din valoarea imobilului achiziţionat, în timp ce reglementările BNR nu le permit băncilor să reducă sub 15% avansul în cazul creditelor ipotecare standard. Cine îşi cumpără însă locuinţă prin Prima casă nu o poate înstrăina în primii cinci ani, trebuie să deţină un depozit de echivalentul a trei rate lunare nebonificat şi trebuie să achite statului un comision anual de 0,49% din sold pentru garanţia acordată. La un credit de 160.000 de lei, comisionul din primul an este de aproape 800 de lei, ceea ce anulează complet diferenţa de rată faţă de un credit standard.

Vânzările de credite ipotecare în lei au avansat puternic în ultimii doi ani, datorită scăderii dobânzilor, iar acestea au ajuns să reprezinte aproape un sfert din totalul creditelor acordate pentru achiziţia de locuinţe faţă de sub 5% la începutul lui 2013. Stocul creditelor ipotecare în lei s-a triplat pe parcursul anului trecut şi a depăşit 10 miliarde de lei, în timp ce creditele în valută se contractă.

Gabriel Creţu spune că dinamica divergentă a celor două segmente de creditare vine şi în contextul unui nu­măr important de clienţi care aleg să-şi convertească în lei cre­ditele contractate în trecut în valută. „Este un moment bun pentru refinanţare pentru că dobânzile sunt foarte jos.“


Stirea originala aici:
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus