PAUL DUMBRAVANU - OAMENII VOR CAUTA DIN CE ÎN CE MAI MULT CULTURA, PISCINA, DISTRACŢIA, NU DOAR UN BLOC

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Avocat, negociator şi consultant imobiliar, Paul Dumbrăvanu a fost invitat la emisiunea ZAI la o cafea, pentru a-si exprima parerile despre piata imobiliara din Romania.
El sustine ca imobiliarele si avocatura, doua planuri care se imbina natural, pentru ca: "cele două există prin legislaţia noastră, prin dreptul imobiliar, prin ceea ce înseamnă legislaţie în domeniul proprietăţilor imobiliare. Imobile, ca să spunem aşa, menţionate foarte clar şi în codul civil, dar şi în multe alte legi care se referă la reglementările din domeniul imobiliar: legea cadastrului, legile proprietăţii, retrocedări şi aşa mai departe. Cred că avocatura şi imobiliarele sunt într-un fel natural legate şi o specializare este absolut necesară celor care vor să intre într-o piaţă în care să dea sfaturi  pe acest domeniu".
Paul Dumbrăvanu sustine ca fiecare tranzactie are specificul ei: "Nu cred că regăsim două cu acelaşi context, sunt emoţii diferite, tot timpul există nota aceea subiectivă. Chiar în relaţia cu notarul. Şi discutăm, iarăşi, în România, despre o situaţie atipică în comparaţie cu alte ţări. Pentru că avocaţii nu au atâtea drepturi cum au în alte ţări europene. De exemplu, în faza precontractuală, în afară, în general, avocaţii au dreptul să-şi pună semnătura, ştampila, să ateste faptul că este un act cu putere egală cu ceea ce ar însemna, la noi, un act autentic. Discutăm despre importanţa activităţii în acest context.

Majoritatea cumpărăm o proprietate o dată în viaţă. Şi atunci atenţia trebuie să fie la un nivel extrem de ridicat ca să poţi să iei decizia cea mai bună şi nu în disperare de cauză că achiziţionezi ceva, după care, după trei luni, conductele demonstrează că nu sunt făcute pentru 100 de apartamente, ci pentru 50.”

Referitor la tipurile de clienti, acesta sustine ca exista doua categorii: clientii care apeleaza la un agent imobiliar si cei care cred ca pot realiza singuri o tranzactie si vor economisi multi bani.

"Clienţii care sunt deja asistaţi de un agent imobiliar, achiziţionează prin intermediul unui agent imobiliar şi solicită serviciile pentru siguranţa lor, în sens juridic: verificarea documentelor, inclusiv verificarea constructorului, pentru că, acesta este adevărul,  în România foarte multe agenţii nu au colaboratori pe partea de constructori.

În condiţiile în care eu am un inginer constructor cu experienţă foarte mare, fac şi partea de evaluare împreună cu acest inginer şi expertiza în construcţii, de exemplu. Atunci când clientul vrea să ştie din ce beton este făcută construcţia în care urmează să locuiască, probabil, în următorii 30 sau 40 de ani. Ceea ce este foarte important. Sau în ce modalitate a fost construită şi care sunt fazele de execuţie.

Deci discutăm despre acest client, care este deja asistat, dar are nevoie de expertiză în plus, din partea unei echipe care verifică inclusiv istoricul dezvoltatorului, să vadă dacă a asigurat garanţia pe care o promite, din toate punctele de vedere. Pentru că, chiar dacă ea există pe un înscris, de cele mai multe ori ea nu este respectată aşa cum ar trebui, ca la carte. Şi legislaţia este destul de clară în construcţii. Dacă ne uităm, există legislaţie în construcţii, există norme de aplicare, dar, oamenii nefiind informaţi, de cele mai multe ori sunt de acord cu asociaţia de proprietari de pildă, unde nu sunt ei majoritari.

Există şi acel potenţial cumpărător care nu este asistat nici de un agent, care ar fi agentul lui, îl reprezintă exclusiv în a cumpăra şi nici nu are asistenţă din partea unui avocat, specializat sau nu. Se expune frontal şi merge la o discuţie directă cu dezvoltatorul. Foarte mulţi se gândesc că economisesc foarte mulţi bani. Practic, aceasta este premiza demonstrată în statistici. Peste 50% nu folosesc serviciile unui specialist pentru că nu plătesc un comision. Pe partea cealaltă, este demonstrat că cei mai mulţi pierd foarte mulţi bani din această cauză, pentru că nu au exerciţiul unei negocieri zilnice. Acel dezvoltator, dacă a mai avut 3-4 ansambluri rezidenţiale, are deja un exerciţiu fantastic al negocierii, are un istoric în spate, porneşte cu un avantaj major în discuţia de negociere. Şi atunci vrea să-şi impună contractul pe care îl ştie şi prin care are cele mai multe avantaje. Omul se duce, discută direct cu  şi primeşte un feedback negativ dacă vrea să modifice ceva.”

Oamenii o să caute din ce în ce mai mult cultura, piscina, distracţia, nu doar un bloc

”Din lipsa informaţiilor, în prezent nu avem o situaţie clară. Noi nu ştim câte locuinţe, câte ansambluri rezidenţiale se vând, unde se vând, ele reprezentând un indicator prin care poţi să vezi unde eşti în piaţă. Dacă eşti pe o fază de creştere sau ai ajuns undeva sus şi urmează să cobori. Pentru că în imobiliare există o ciclicitate.

Eu cred că cine cumpără deştept şi în zone care sunt evaluate corect nu are un risc în momentul de faţă. Pentru că necesarul din piaţă este mult mai mare faţă de ofertă.

Dar oferta care să fie dintr-o zonă cu utilităţi, cu potenţial de locuri de joacă, cu potenţial cultural. Este extrem de important.

Am văzut dezvoltări fără nici un fel de viziune pe tema asta. Oamenii vor cauta din ce în ce mai mult cultura, piscina, distracţia, nu doar un bloc.

Mergeţi la primărie şi consultaţi PUG-ul. Vedeţi unde se duce localitatea, dacă investiţi într-o localitate de lângă Bucureşti, ce viziune are primarul. Cred în continuare că există potenţial în piaţă, dar pentru nişte oameni care îşi asumă nişte riscuri calculate.”

 stirea integral aici

  
 
 
 
 
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus