PLANURILE DEZVOLTATORILOR DE LOCUINTE AR PUTEA FI DATE PESTE CAP DACA SE OPRESTE PRIMA CASA IN 2016

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
In cazul incetarii programului de creditare Prima Casa in 2016, planurile unor investitori pentru dezvoltarea segmentului rezidentialului nu ar mai putea urma pasii doriti. Dezvoltatorii imobiliari sunt de parere ca aceasta masura ar putea influenta piata imobiliara prin scaderea vanzarilor cu 10%, acesta fiind cel mai optimist scenariu.

Criticile aduse programului guvernamental de BNR (Banca Naţională a României) au dat voce nemulţumirilor din sistemul bancar, sătul de un produs care nu aduce câştigurile dorite, iar acestea au început să ajungă şi pe holurile Ministerului Finanţelor, care gestionează Prima Casă.
Specialiştii BNR pun în discuţie utilitatea produsului de creditare şi vulnerabilităţile pe care acesta le creează. Ei atrag atenţia că în eventualitatea unei creşteri a ratei dobânzii cu două puncte procentuale şi a unei scăderi cu 6% a veniturilor lunare, gradul de îndatorare al debitorilor „Prima Casă“ va creşte cu 12 puncte procentuale până la circa 54%. Astfel, datoria ar putea depăşi rapid valoarea garanţiei, în condiţiile unei scăderi a pieţei imobiliare, existând un risc sporit de default. În cazul românilor cu credite imobiliare care nu au apelat la program, raportul dintre ratele lunare şi venitul disponibil (gradul de îndatorare) va creşte cu numai 9 puncte procentuale în acelaşi scenariu.

Investitorii cu o expunere mai mică pe Prima Casă consideră că jucătorii din piaţă vor găsi soluţii de acopere a diferenţei de 10% necesare avansului pentru un credit ipotecar.

„Dezvoltatorul poate veni cu o ipotecă de rang doi pentru cei 10%, care se poate ridica după ce într-un an se achită banii“, propune Lucian Mateescu, directorul general al Impact Developer & Contractor. În cazul acestei companii, din cele 100 de apartamente vândute la începutul acestui an, 33% au fost achiziţionate prin Prima Casă, 33% cu credit ipotecar şi diferenţa cu bani cash. În ultimele patru luni şi jumătate, statistica s-a modificat în favoarea plăţilor în numerar. Astfel, din cele 200 de locuinţe vândute de Impact din iunie şi până acum, doar 27% au fost cumpărate prin Prima Casă, 33% prin credit ipotecar şi 40% cu bani cash. 

stirea integral aiciFormular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus