POLISTIRENUL PRIETEN SAU DUSMAN?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Polistirenul este adesea catalogat drept un rău necesar. Proprietarii, arhitecţii şi constructorii, deopotrivă, sunt de acord că materialul nu este cel mai sănătos nici pentru locuinţă, nici pentru locuitori, nici pentru mediul inconjurător, dar preţul imbatabil face dificilă trecerea la materiale mai performante. Cu toate acestea, idei inovatoare există, iar aplicarea lor ar putea schimba radical în bine viaţa oricui aderă la schimbare. Unul dintre cele mai noi concepte, la nivel naţional, vine din partea unor arhitecţi clujeni, care spun că pot izola clădirile cu lână, cânepă şi grădini verzi cu aceleaşi costuri pe care le implică izolarea cu polistiren.
În acest moment, reabilitarea cu polistiren a blocurilor implică un cost de 60 până la 100 euro/mp, potrivit Raum, o echipă de arhitecţi clujeni care vor să schimbe modul standard de izolare a clădirilor. Ei vor să implementeze în România o soluţie bine cunoscută în restul lumii, respectiv izolarea cu lână şi cânepă, învelite într-un material impermeabil numit Goretex şi acoperite cu grădini verticale. Montarea sistemului nu ar trebui să coste mai mult de 60 euro/mp.
Schimbarea unor idei bine încetăţenite nu este însă niciodată un lucru uşor. Unii constructori sunt atât de obişnuiţi cu folosirea polistirenului, încât nici nu vor să audă despre soluţii alternative. Preţul bun sau beneficiile aduse clientului final nu sunt argumente suficiente, pentru aceştia.
De partea cealaltă, sunt constructorii deschişi la nou, care înţeleg nu doar avantajele polistirenului, ci şi problemele pe care acesta le aduce. Aceştia sunt constructorii care simt în ce direcţie merge piaţa construcţiilor, sunt la curent cu directivele europene care impun schimbări urgente şi caută alternative.
Produsele naturale au exact aceeaşi durată de viaţă ca şi polistirenul iar coeficientul termic este net superior polistirenului, spun promotorii tehnologiei. Dar dincolo de beneficiile de moment, dacă izolarea nu este făcută cu produse naturale, se crează o cantitate uriaşă de materiale care trebuie aruncate, la finalul ciclului de viaţă. Polistirenul, cel mai uzitat dintre toate, nu este reciclabil, deci se crează o cantitate uriaşă de gunoi pentru generaţiile viitoare.
Citeste stirea integral
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus