POTENTIALUL AGRICOL AL ROMANIEI RAMANE IMPRESIONANT, DAR OARE PENTRU CAT TIMP?

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Romania a inregistrat in 2016 o productie de grau impresionanta. Cantitatea de grau exportata a fost una remarcabila, un record al ultimelor cinci sezoane. Insa, terenurile agricole fertile nu pot fi mereu intensiv exploatate daca nu sunt ingrijite, iar acest lucru este o teorie abstracta pentru agricultura din Romania.
Tara noastra are un potential agricol extraordinar, dar potenţialul agricultorilor nu se ridică nici pe departe la acelaşi nivel. Terenurile sunt în general ignorate, culturile sunt lăsate la voia şansei, producţia depinde mult prea tare de capriciile naturii. În acest context, faptul că anul acesta am exportat 1,2 milioane de tone de grâu către clienţii extra-comunitari este o pură întâmplare. Circumstanţele internaţionale ne-au propulsat în această postură, nu performanţele agricultorilor locali.
„Faţă de anul anterior, se remarcă o creştere de 70%. De fapt, o creştere la fel de mare se simte şi dacă ne raportăm la media ultimelor cinci sezoane. Franţa şi Germania nu au mai fost nici pe departe la feld e eficiente ca în trecut, aşa că România a prins momentul oportun pentru a-şi vinde marfa. Au fost circumstanţe norocoase”, a explicat pentru imopedia.ro Marius Tudose, administrator Agricolexp.

Dacă asemenea circumstanţe ar exista şi sezoanele următoare, sau dacă România ar găsi alte metode pentru a păstra acest nivel al vânzărilor, atunci ar fi nevoie de precauţii suplimentare. Dacă situaţia agricolă nu s-ar schimba, atunci ne-am confrunta cu un caz de exploatare intensivă şi nesustenabilă a terenurilor. 

„Exploatarea intensivă, fără o grijă pe măsură, poate afecta rapid fertilitatea solului. În doar câţiva ani se poate ajunge la un sol care nu mai produce, un sol deşertificat, iar dacă agricultorul nu ştie să recunoască semnalele sau nu ştie să redreseze situaţia, atunci prăbuşirea este iminentă”, explică expertul în terenuri agricole.

Potrivit experţilor, într-un interval de zece ani, un teren cu probleme îşi poate dubla sau chiar tripla producţia, dacă este îngrijit corespunzător. Tocmai pentru că eforturile implicate sunt atât de mari, şi preţul este unul atractiv: 150-200 euro/ha, comparativ cu un preţ de 2.000 euro/ha, cât costă un teren fertil. Primii care au înţeles acest lucru sunt marii agricultori, care şi-au anunţat deja intenţia de a-şi adapta tehnologiile agricole.


stirea integral aici
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus