PRIMA CASA 2016 INCEPE DE ASTAZI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Prima zi în care se pot depune dosarele pentru programul Prima Casă 2016, este luni, 4 ianuarie. Se anunţă un an aglomerat, pentru clienţii programului guvernamental, în condiţiile în care fondurile disponibile sunt înjumătăţite faţă de anul trecut, dar numărul clienţilor este în creştere puternică. Avansul mic rămâne argumentul suprem pentru clienţii de credite imobiliare în lei, în ciuda faptului că, în rest, condiţiile de creditare în cazul împrumuturilor standard sunt foarte asemănătoare.

De astazi, ( n.r. luni, 4 ianuarie 2016), începe lupta pentru cele 1,5 miliarde de lei alocate prin programul Prima Casă. această sumă este la jumătate faţă de anul trecut, în contradicţie cu interesul populaţiei pentru program. Aproape oricine este interesat să cumpere o locuinţă şi este eligibil pentru programul guvernamenta, ia în calcul această posibilitate, indiferent de categoria socială din care face parte.

Când ai două credite identice, dar unul are un avans de 5% şi celălalt, de 15%, nu te întrebi pe care să îl alegi. Dacă există această opţiune, mergi pe Prima Casă, indiferent dacă vrei un apartament de 100.000 de euro. Iei plafonul maxim din programul guveranmental şi suplimentezi diferenţa prin fonduri proprii sau credite alternative” explică pentru IMOPEDIA.ro Iustin Bălăceanu, broker bancar.

O parte din plafon este susţinută de vechii clienţi ai programului, prin ratele pe care le-au plătit

Din totalul de 1,5 miliarde de lei, 200 de milioane provin din rambursările creditelor anterioare. Cu alte cuvinte, ratele plătite de clienţii mai vechi ai Prima Casă susţin împrumuturile noilor clienţi, ceea ce era şi scopul programului, de la bun început. Sunt clienli care au încheiat deja contractele, oar banii lor sunt acum folosiţi pentru garanţii suplimentare. 

Au existat dubii legate de existenţa Prima Casă în acest an, întărite de declaraţiile venite de la Ministerul de Finanţe. Dar oprirea programului ar fi fost inoportună, dacă nu chiar catastrofală, pentru întreaga economice. Cele mai mari industrii depind de Prima Casă, în condiţiile în care apetitul clienţilor pentru acest tip de creditare este mare”, explică brokerul bancar. 

Prima Casă a reuşit ceea ce părea imposibil, după prăbuşirea economică: să convingă oamenii să recurgă la împrumuturi bancare. Anul trecut au fost cumpărate prin acest program 30 de mii de locuinţe. Veniturile în creştere ale populaţiei, stabilitatea economică – fie ea şi încă precară, întărite de garanţia de 50% din partea statului şi avansul mic sunt argumente decisive pentru contractarea unui credit Prima Casă.

Pentru anul 2016, a scăzut şi marja ROBOR de la 2,5%, cât a fost în anul 2015, la 2%, în prezent. Un argument în plus pentru obţinerea unui împrumut şi aşa râvnit, dar la care anul acesta nu vor ajunge prea mulţi clienţi”, explică brokerul bancar.

 

 Această situaţie va împinge, cel mai probrabil, mai mulţi clienţi către creditele standard. Anul trecut, băncile mari au acordat jumătate dintre credite prin programul Prima Casă. Valoarea medie a unui împrumut luat prin programul Prima Casa este de 38.000 de euro. De la debutul programului până în prezent, prin Prima Casă s-au cumpărat 166.000 de locuinţe, în valoare de 13,9 miliarde de lei.
Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus