PRIMA CASA 2016 VA BENEFICIA DE DOBANZI MAI MICI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Guvernul Romaniei a stabilit plafonul pentru programul Prima Casă în 2016, în valoare de 1,5 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde alocare guvernamentală şi 200 de milioane din sumele eliberate după rambursarea creditelor în derulare, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, prin actul normativ adoptat astăzi va fi diminuată rata dobânzii prin reducerea marjei maxime aplicate ROBOR 3 M de la 2,5% la 2%. Noul nivel al costurilor totale se va aplica tuturor solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul programului «Prima Casă» aflate în curs de analiză la data intrării în vigoare a acestei Hotărâri de Guvern“, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe. Potrivit documentului s-au avut în vedere creşterea veniturilor populaţiei (generată de relaxarea fiscală şi majorarea salariilor) şi perspectivele de creştere economică.

El a subliniat că rata de neplată în cazul Prima Casă este foarte mică, de 0,2% din totalul creditelor acordate, ceea ce a constituit un argument în favoarea continuării acestui program.

Potrivit Guvernului, de la lansarea programului, în 2009, până în prezent au fost acordate peste 166.000 garanţii, pentru finanţări în valoare de peste 3.202 milioane de euro (după preluarea a 50% din risc de către bănci), respectiv peste 13,9 miliarde de lei. În cursul acestui an au fost emise 30.070 de garanţii în valoare de 2.522,9 milioane de lei.

Garanţiile pentru creditele destinate achiziţiei sau construcţiei de locuinţe în cadrul Programului se acordă numai în lei, de către finanţatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat în cadrul etapelor anterioare.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a afirmat, la începutul lunii decembrie, că anul viitor va fi redus plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă la 1,5 miliarde lei, iar creditele se vor acorda în condiţii actualizate de cost.

Anul următor se pot emite garanţii şi din diferenţa rămasă nealocată din plafonul anului curent, precum şi din diferenţa neutilizată până la 31 decembrie 2015 din sumele alocate băncilor. Suma reprezentând diferenţa rămasă nealocată, precum şi cea alocată şi neutilizată din plafonul alocat pentru anul curent se va publica pe site-ul Finanţelor şi al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) până la 31 ianuarie 2016 şi se utilizează cu prioritate de către bănci, potrivit proiectului de hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Finanţelor.

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus