PRODUCATORII DE CARAMIDA INGRIJORATI DE TENDINTA PIETEI IMOBILIARE REZIDENTIALE IN ANII VIITORI

CAUTĂ OFERTE
Alege zona
ID ofertă
palladium residence
ADAUGA ANUNTUL TAU

Introduceţi cererea sau oferta dumneavoastră în acest formular, şi în cel mai scurt timp, un reprezentant al companiei noastre vă va contacta pentru a stabili o întâlnire.

Detalii
CALCULATOR DE TAXE
Preț
Taxele notariale calculate sunt cele minime impuse de Camera Notarilor Publici.
VILA SOS. OLTENITEI
SUPER OFERTA SUPER OFERTA

Vila tip duplex, regim de inaltime P + 1 + M, suprafata utila 120 mp, 120 mp teren, living, debara,bucatarie, 3 dormitoare, 2 bai, mansarda. Placa si scara din beton peste etaj.Locuinta se vinde complet finisata cu gresie, faianta, parchet, usi, tamplarie pvc cu geamuri termopan, centrala termica, calorifere, obiecte sanitare in bai, instalatii electrice, bransamente si contorizari individuale la toate utilitatile orasului, loc de parcare. Asiguram asistenta gratuita la intocmireadosarului bancar si la obtinerea creditului. Comision 0%.

Detalii
Chiar daca anul acesta a reprezentat un succes, pana acum, din punct de vedere al vanzarilor producatorii de caramida isi fac griji ca aceasta tendinta de crestere nu se va mentine si in urmatorii ani.

După cinci ani de scădere continuă, volumul de blocuri ceramice vândut în 2014 a înregistrat o creştere de 3-4%, până aproape de 2,1 milioane de metri cubi. Primele semne de redresare a pieţei au fost simţite însă doar de cei patru producători care au mai rămas activi, după ce în 2008 piaţa era împărţită la circa 40 de companii. Wienerberger, Brikston Construction Solutions (fosta Ceramica Iaşi), Cemacon şi Siceram acoperă circa 84% din piaţa de blocuri ceramice, estimată anul trecut la o valoare de 82 mil. euro. Această evoluţie oglindeşte traseul urmat de piaţa rezidenţială, spre care este direcţionată cea mai mare cantitate din cărămida produsă.

Tendinţa de creştere a continuat şi în prima parte a acestui an, când s-a observat o revenire a apetitului investitorilor imobiliari pentru sectorul rezidenţial. În primul trimestru au fost predate circa 9.200 de locuinţe la nivel naţional, în creştere cu 11,5% faţă de anul trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Un semnal şi mai puternic este dat de faptul că, în primul semestru, numărul de locuinţe vândute prin „Prima Casă“, program care facilitează majoritatea tranzacţiilor cu locuinţe, a crescut cu peste 40%, până la 15.600 de unităţi, un indiciu clar de revenire a încrederii cumpărătorilor în piaţa rezidenţială. Pe acest fond, producătorii de cărămizi mizează pe o creştere a cererii cel puţin comparabilă cu cea din 2014. Totuşi, sunt voci din industrie care atrag atenţia asupra faptului că piaţa rezidenţială s-ar putea confrunta din nou cu un exces de locuinţe spre finalul anului, situaţie care va forţa dezvoltatorii să construiască mai puţin în anii următori.

„Sectorul blocurilor ceramice va creşte în raport cu anul trecut cu cel puţin 5%-7%, pe fondul volumului mai mare de lucrări pentru locuinţe. Totuşi, au fost trase deja semnale de alarmă că spre partea a doua a anului vom asista la o încetinire a cererii de corpuri de zidărie. Se pare că piaţa nu poate să absoarbă zecile de mii de unităţi locative care se livrează. Întrebarea este cine o să stea în ansamblurile construite acum? În ultima vreme, între preţurile anunţate de dezvoltatorii imobiliari şi cele reale este un ecart substanţial“, a declarat Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR).

Stirea integral aici:

Formular de contact
Câmpurile marcate cu " * " sunt obligatorii
^ Inapoi sus